REMAKE REMIX RIPOFF – Sinematik Yeşilçam Alman Televizyonunda

Sevgili Sinematik dostları;
Alternatif Sinema Kültürü Blogu yolculuğumuzda, ekip olarak daha uzun soluklu projelerde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Almanya‘da yaşamakta olan Fantastik Yeşilçam Filmleri aşığı yönetmen Cem Kaya‘nın ilk uzun metrajlı belgesel projesi REMAKE REMIX RIPOFF – A DOCUMENTARY ON TURKISH POPULAR CINEMA‘nın ikinci dönem çekimlerinin konuklarından biriside Sinematik ve ÇIKO‘ydu.
Blogumuzun ve Çetin İnanç Koleksiyoncuları Grubu – ÇIKO’nun kurucularından Gökay Gelgeç‘in konuşmacı olarak katıldığı bu bölümde Türk Sinemasında maskeli kahramanlardan, Anadolu Westernlerinden, telif hakları ve Yeşilçam Müziklerinin deşifre işlemlerinden, ÇIKO’nun dünyadaki yankılarına pek çok konuyu konuşma imkanı bulduk.

Toplam uzunluğu 120 dakikayı bulacak belgeselin katılımcıları arasında Aram Gülyüz‘den, Fatma Giriğe, Metin Erksan‘dan, Melih Gülgen‘e çok geniş bir yelpazenin içerisinde yeni kuşak Yeşilçam aşıkları olarak yer almanın gururunu taşıyoruz.
Belgeselin montaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından öncelikle Alman devlet televizyonu ZDF ve ardından film festivallerinde gösterime çıkacak olmasının, Türk Sinemasının gizli cevherlerinin deşifre işlemlerinin uluslarası arenada daha çok ses getirmesine yardım olacağına inanıyoruz.
Cem Kaya’nın kişisel web sitesi:

http://www.cemkaya.de/

Sinematik Ekibi

 

ciko

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir