Fantasturka’nın Onur Ödülü Aytekin Akkaya’ya Verildi

Başkent Ankara, 23 – 25 Eylül 2011 tarihleri arasında, Türkiye’deki film festivalleri takviminde son derece sıra dışı bir sinemasal etkinliğe sahne olmuş Türk sinema tarihinin bilimkurgu, korku, gerilim, polisiye, western, kahramanlık fantazisi gibi türlerindeki yapıtları arasından oluşturulmuş Fantasturka Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, izleyicilerle  30 dolayında uzun ve kısa metrajlı filmi buluşturmuştu. Türün ülkemizdeki en önemli ustalarını da sevenleriyle tadına doyulmaz söyleşiler eşliğinde bir araya getiren festivalin sonunda Hayat Boyu Başarı Ödülleri’yle pek çok sinema emekçisi onurlandırılmıştı.

Önceki gün sona eren Fantasturka – Türk İşi Fantastik Filmler Festivali’nde rahatsızlığı nedeniyle ödülünü almaya Ankara’da gidemeyen Aytekin Akkaya’nın ödülü Taksim Marmara Etap Oteli’nde yapılan samimi bir toplantıda kendisine takdim edildi.
Aytekin Akkaya’nın ödülü, yönetmen Kunt Tulgar ve Türk sinemasının Zagor’u Levent Çakır’ın da bulunduğu toplantıda duayen sinema yazarı Agâh Özgüç tarafından kendisine verildi.
Toplantıda sinema yazarları Ali Murat Güven, Sadi Çilingir, Utku Uluer ve Murat Kızılca da hazır bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir