DUNYAYI KURTARAN ADAM Orjinal Fragmanı

 

DÜNYAYI KURTARAN ADAM
ORJINAL FRAGMANI
1980’lerde Almanyaya ihraç edilen Yeşilçam filmlerinin VHS olarak çeyrek asır sonrasında efsanevi birer arşiv haline geldiği kuşkusuz.

İlk akla gelen firmalardan olan Kalkavan, Çekelez ve Arsel video firmaları fantastik sinemamızın Almanya atılımında öncü kuvvet olarak öne çıkmıştır.

Dünyayı Kurtaran Adam‘ın bir kaç yıl öncesinde Türkiyede basılan dvd’sinin yıllarca show tv de yayınlanan kopyasından herhangi bir farkının bulunmayışı sadece bu filmi elde atmak adına bekleyen onlarca koleksiyoneri memnun etmiş olsada, işin arka planında Çekelez Video tarafından basılan orjinal kopyanın Türkiye’de yayınlanmamış sahneler içerdiği gerçeğini ortadan kaldıramıyor.

Dünyayı Kurtaran Adam’ın vizyon uzunluğunda yer alan, bu sahnelerin filmin fantastik kurgusuna ufak ama izlemeye değer bir yenilik kattığıda gerçek. Bütün bunların ötesinde filmin ilk kurgusunun yaklaşık 3 saatlik bir metrajı içermesi ve Kunt Tulgar‘ın Çetin İnanc‘a bu filmi iki bölüm halinde yayınlamasını önermesine karşın Çetin İnanc’ın “Eğer tüm kurguyu eklersek seyirci perdede tüm Star Wars’ı izleyecek” savunmasıyla iyice ağızları sulandıran bu birinci elden alınmış garantili bilgilerle Kill Bill‘den yıllar önce Çetin İnanc’ın fantastik bir şekilde iki bölümlük dev bir kültü oluşturduğununda bilincine varıyoruz.

D.K.A Soundtrack analizleri hakkındaki yazımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.

Yazan: Gökay GELGEC – Yojimbooo

Dünyayı Kurtaran Adam Orjinal Fragmanı :

5 thoughts on “DUNYAYI KURTARAN ADAM Orjinal Fragmanı

  1. vallahi cüneyt abimiz tekti biz nice matrixler x-menler gördük ama 🙂 bir zıplayısta 10 adamı deviren kişi cüneyt abimizdir fragmanın orjini güzelmiş elinize saglık gercekten başarılarınızın devamını dilerim..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir