Yeşilçam TV: Star tv’de yayınlanan Örümcek filmini Kaya Özkaracalar’ın yorumlarıyla online izleyebilirsiniz!


Bir süreden beri pazar geceleri, genellikle saat 01:30′da,  Star TV Kült Filmler Kuşağı ismiyle özellikle Fantastik Türk sinemasını ilgilendiren ve Sinematik Yeşilçam içeriği ile birebir örtüşen bir yayın başladı. Tam sitemizin taşınma dönemine denk geldiği için bu kuşağı biraz ihmal ettik.

Aslında ismi nedeniyle çoğu kişi tarafından Marvel’ın örümcek adamı (spiderman) ile karşılaştırılıp Turkish Spiderman olarak lanse edilse de aslında bu film yine bir çizgi romandan esinlenmiştir. İngiliz çigi roman Spider’ın türk versiyonu diyecebileceğimiz bu film Fantastik Türk sineması adına önemli bir örnektir.

Bu haftaki film yakın dönemde kaybettiğimiz Hüseyin Zan’ın canlandırdığı Örümcek ve onun karşısında, yine yakın zamanda kaybettiğimiz İstemi Betil2in oynadıkalrı bir eurospy filmi var. Kahramanımız “Örümcek” adıyla maskeli kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Filmin tvdeki gösterimi öncesinde Kaya Özkaracalar’ın bir sunumu da yer almış. Aşağıda hem Özkaracalar’ın yorumunu izleyebileceğiniz linki, hem filmin fragmanını, hem künyesini hem de filmi online olarak izleyebileceğiniz linkler var.

For our Foreign friends:

Kaya Özkaracalar: It is now online at this tv archive site: the first 4 min. being my intro the movie. (if you click on the first thumbnail, it continues itself thru to the next minutes on its won without any need to go back and click each thumbnail)

http://tvarsivi.com/?y=17&z=2012-06-17+01%3A22%3A00

Star Tv fragmanı:


Künye:


Yönetmen ve Senaryo : Taner Oğuz
Görüntü Yönetmeni : Ali Yaver
Oyuncular :
Hüseyin Zan
Hülya Darcan
İstemi Betil
Yeşim Yükselen
Erden Alkan
Nesrin Kaptan
Yapımevi (şirket): Metin Film (Işık Toraman)
Yapım: 1972 / Türkiye
Siyah Beyaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir