Modern Zamanlar’da Gitmek Zamanı

Geçtiğimiz dönemde beşinci yılını dolduran ve hedefini “Altın Portakal’ın düzenlendiği bir kentten, ülkemizin sinema kültürüne ‘küçük’ bir katkı koymak” olarak belirleyen Modern Zamanlar Sinema Dergisi, 28. sayısını Metin Erksan sinemasına ayırıyor.

Agâh Özgüç, Ahmet Soner, Mesut Kara, Mustafa Sözen, Nuray Yazıcıoğlu, Selin Süar, Yalçın Özgül ve Zahit Atam’ın incelemelerinden oluşan dosya, Erksan sinemasının genel özelliklerinin yanı sıra, filmografisinin önemli yapıtlarını da masaya yatırıyor. Agâh Özgüç, yönetmenin pek de bilinmeyen yönlerini açığa çıkarırken, Ahmet Soner de geçmişte bir polemiğin içinde yer aldığı Erksan’a ait düşüncelerini yalın bir dille ortaya koyuyor. Dosyanın diğer önemli konuları arasında “Sansür”, “Beş Filmde Erksan”, “Müşfik Kenter’e Veda”, “Susuz Yaz” ve “Toplumsal Gerçekçi Sinema” da bulunuyor.

28. sayının öne çıkan diğer başlıkları:
* Slavoj Zizek’in yaz döneminin öne çıkan filmlerinden “The Dark Knight Rises” üzerine düşünceleri (Çeviren: Onur Erem)
* Altın Portakal ve Altın Koza’ya Doğru
* Veysel Atayman’ın Komedi Üzerine Denemeleri
* Deniz Denizel’den “Sinemada Anlatım Dili Kurmak ve Anlatı Estetiği”
* Modern Zamanlar’dan İki Yeni Kitap: “İlyas Salman” ve “Mizah, Muhalefet, Demokrasi Ekseninde Komedinin Öyküsü”

Editörlüğünü Tuncer Çetinkaya’nın üstendiği Modern Zamanlar, Burak Göral’ın “Dolu Hayat”, Barış Saydam’ın “Sinefil’in DVD Rehberi”, Fatih Danacı’nın “Öteki Korkular” köşelerinin yanı sıra, bu sayıdan itibaren Sevin Okyay’la “Seyr-i Âlem” adlı yeni bir bölüme başlıyor; ayrıca Ege Görgün tarafından hazırlanan Ters Ninja ilavesini paylaşmaya devam ediyor. Dergiyi Kadıköy-Beyoğlu Mephisto’larda bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir