Yeşilçam Müzikleri: Kolsuz Kahraman Wang Yu – Korkunç

Sinematik Yeşilçam’ın yeni bölümü/kategorisi Yeşilçam Arkeolojisinin yanı sıra Yeşilçam müzikleri konusuna da daha sık eğileceğiz. Zaten Gökay film müzikleri koleksiyocusu olarak uzun süredir bu konuda çalışmalar yapmaktaydı ancak yeni adresimizle birlikte derlenmiş olan bazı yazılara ve bunun yanı sıra yeşilçamla ilişkili müzikal çalışmalara daha sık yere vereceğiz. Bu konu ile paralel olarak kendi düzenlemelerini yapan ve yeşilçamdan beslenen ailemizin dj/yapımcısı Kolsuz kahraman Wang Yu ile çeşitli sohbetlerim oldu onun yaptığı şarkılar üzerinden bu sohbetlere zaman zaman yer vereceğim. (Utku Uluer)

İlk paylaşımım en sevdiğim düzenlemelerinden birisi olan Korkunç üzerine, yazının sonunda şarkıyı da dinleyebilirsiniz:

Öncelikle merak ettiğim Korku Plağından nasıl haberin oldu?

Korku plağını Volkan Özboz’dan (dipsahaf’tan) duydum ki sık sık kendisine sohbet amaçlı uğrarım ve birbirimize yeni keşiflerimizi gösteririz. Plağı bana o göstermişti yani ilk olarak kendisinden duydum ve kesinlikle buna bir mash up yapmak istedim. Aynı günün akşamı da “korkunç”u bitirdim.

Kullandığın müzikler hangi gruba ait ve korku plağı ile alakayı nereden kurdun?

Kullandığım sample Kontlar grubuna ait ve şarkının ismi  “Üç ayak“. Parça 2 farklı kısımdan oluşuyor:
Bir tanesi daha folklorik bir melodi diğeriyse daha saykodelik ve gergin. Korku plağını ilk dinlediğimde zaten kafamda o melodi dönmeye başladı ve bende “üç ayak”ın saykedelik ve gergin kısımlarını ve korku plağını üst üste bindirerek editledim

Ölüler konuşmaz ki filmini izledin mi?
Filmin trailer’ını izledim fakat filmi ilk gördüğümde korkup izleyemedim siyah-beyaz, düşük bütçeli filmler beni gerçekten korkutuyor yakın zamanda izlemeye heves etsem de henüz cesaretimi toplayamadım exorcist’in türk versiyonu şeytan da beni çok korkutur mesela orjinali o kadar korkunç gelmez nedense yani bizden çıkmış bir film olması beni korkutmak için yeterli tabi 80 öncesi sinema için konuşuyorum… şaka değil söylediklerim hakikaten korkuyorum. Mesela Drakula istanbul‘dayı zor seyrettim ki korkunç değil film. Nedenini bilmediğim bi şekilde korkuyorum.

Şarkı üzerine farklı remixler yapmayı düşünüyor musun?
Şarkı üstüne şu an için remix yapmayı düşünmüyorum ama yaptığım mash-up’ta bazı ufak değiştirmeler yapabilirim
Yine de şu an için yeni bir versiyon yapmayı hiç düşünmedim ama güzel bir fikir aklıma gelirse ya da sizden gelirse neden olmasın.

One thought on “Yeşilçam Müzikleri: Kolsuz Kahraman Wang Yu – Korkunç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir