Film Karelerinde Yeşilçam 03

Bu haftaki paylaşımlarımız İhsan Yüce, Yılmaz Güney ve Baki Tamer ile Salacak İskelesinde çekilmiş filmlerdeki karelerden oluşuyor. Bu haftaki kareleri yakalayan dostlarımız Emrel Aykut Akalın ve Koray Aker‘dir. Koray Aker’in Salacak Vapur İskelesini yakaladığı kareler Sinematik Yeşilçam’da ilk kez yayınlanmaktadır.

İhsan Yüce aynı ali şen gibi sevimli ama kötü adam rollerinin adamıydı.
Bazı filmlerin senaryosunu yazdı. Genelde kendi sesi ile rol aldı. Ses rengi Orhan Çağman’ın ses rengine benzer. Acaba karışmasın diye mi? Çiçek Abbas filminde İhsan Yüce’yi Yaman Okay seslendirmiş. (Emrel Aykut Akalın)

Salacak Vapur İskelesi (sene 1964)
Ağaçlar Ayakta Ölür” filminden bir sahnede Semra Sar deliler gibi sevdiği İzzet’i İskele başında bekliyor. (Koray Aker)

Yeşilçam

Salacak Vapur İskelesi (sene 1972)
Günahsızlar” filminden bir sahnede Sevda Ferdağ deli gibi sevdiği Cüneyt’i İskele başında bekliyor. (Koray Aker)

Yeşilçam

 Yılmaz GüneyZavallılar” filminde.  Bu filmi yıllar önce vcd olarak daha kötü bir kopyasını izlemiştim restore edilmiş hali bile ses ve görüntü olarak çok iyi değil. Filmin hapishane sahnelerini Yılmaz Güney dış çekimleri Atıf Yılmaz çekmiş. Hapis cezası nedeniyle çekimler yarım kalmış. “Endişe”de yine Güney’in hapis olayından dolayı filmin devamını Şerif Gören çekti.

Baki Tamer, Yeşilçam’ın iyi oyuncularından. 1960’lı yıllarda Fatma Girik ve daha birçok aktris ile başrol oynayan Baki Tamer sonraki yıllarda yardımcı oyuncu olarak izledik. Son yıllarında Samanyolu Tv’de yayınlanan dizilerde oynuyordu. Kendisini rahmet ile anıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir