Film Karelerinde Yeşilçam 04

Emrel Aykut Akalın‘ın filmlerden yakaladığı 8 kare. Bu hafta: Cengiz Öktem, Ajlan Aktuğ, Sonay Kanat, Perran Kutman, Dinçer Çekmez, Sinan Çetin, Eray Özbal, Necip Tekçe, Sami Hazinses, Nevzat Okçugil, Kartal Tibet ve Kemal Sağlam
Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz
Kemal Sağlam: Onu birçok kişi tanımaz ama yinede bilen bilir!!!!
Cengiz Öktem ve Ajlan Aktuğ aramızdan ayrıldılar. Sonay Kanat‘ın da yaşı var bayağı, en az 70 yaşında. sonay kanat çok güçlü bir kişiliğe sahip bence, 2002 yılında bir dizi filmin setinde görmüştüm adam yılların usta ismi ama hala sette çay dağıtıyordu ve hiç gurur meselesi yapmadan işini yapıyordu, profesyonellik bu olsa gerek. ben olsaydım herhalde çayları milletin kafasına atardım.
Necip Tekçe, Ahmet Tarık Tekçe’nin kardeşidir. Bulunması zor bir yüz’ü vardı. Keşke Yeşilçam’da daha çok filmde oynasaydı.
Eray Özbal, 80’li yıllarda yeşilçam’da Nuri Alço ve Coşkun Göğen dışında alternatif kötü adam fırtınası estiriyordu. Trt’nin unutulmaz dizisi “Duvardaki kan” (NATUK BAYTAN) dizisinde Talat Paşa’yı öldüren ermeni katil Sogomon Teyleryan rolünde, Köksal Engür’ün dublajı ile oynamıştır.
Veee Kartal Tibet!!!
Sami Hazinses ve Nevzat Okçugil. Her ne kadar Nevzat Okçugil‘i bu tip rollerde oynatsalarda malesef bu rollere gitmiyor. Mürüvvet Sim ve Mualla Sürer tam bu rollerin oyuncularıydı. 70’li yıllardan itibaren Adile Naşit‘de bu rollerin aranan ismi oldu. ama dediğim gibi sanırım Nevzat hanım Türker İnanoğlu sayesinde bu rollerde oynadı galiba.

Kemal Sunal filmleri’nin vazgeçilmez oyuncusu Dinçer Çekmez. Çok iyi bir oyuncudur. Kendi sesi ile oynaması komple bir oyuncu olduğunun göstergesidir. Birçok yeşilçam filminde dublaj yapmıştır. Tecavüzcü Coşkun nam-ı diğer Coşkun Göğen’i bazı filmlerde Dinçer Çekmez seslendirmiştir.

Perran Kutman, bir dönem oyuncu Hüseyin Kutman ile evli olan sanatçı “Perihan Abla” dizisi ile gönüllerimizde yer edindi. Şevket Altuğ ile başarılı bir ikili oluşturdu. Aynı şekilde Müjdat Gezen ile “gırgıriye” ve daha birkaç sinema filminde de rol aldı. 80’li yıllarda bir gazetede Müjdat Gezen ile fotoroman’da rol alan sanatçımız’ı en son “Hayat Bilgisi” dizisinde izlemiştim.

Yazan ve Kareleri hazırlayan: Emrel Aykut Akalın

One thought on “Film Karelerinde Yeşilçam 04

  1. SONAY KANAT VE CENGİZ ÖKTEM AYNI SEMTİN ÇOCUKLARIYDILAR İKİSİDE BALAT LI GENÇLERDİ SONAY ABİ YEŞİLÇAMLA DAHA ÖNCE TANIŞMIŞTI..CENGİZ ABİ ELEKTRİK TESİSATÇISI VE BOYA BADANA GİBİ İŞLERLE İLGİLENİRDİ….ONUDA YEŞİLÇAMA SONAY ABİ GÖTÜRDÜ.. ALLAH RAHMET EYLESİN MALESEF ONU ERKEN SAYILABİLECEK YAŞTA KAYBETTİK.. SONAY ABİ DE SETLERDEN UZAKLAŞTI ARTIK…GALİBA İSTANBUL DIŞINDA YAŞIYOR KENDİSİNE SALIKLI BİR YAŞAM DİLERİZ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir