Film Karelerinde Yeşilçam 06

Bu Haftaki Karelerdekiler: Çaça Ekrem, Banker Bilo ve Kadrosu Nimet Tezel, Cüneyt Arkın, Turgut Özatay, Turgut Özatay, Halit Akçatepe, Erol Büyükburç

“Banker bilo”, senaryosunu Yavuz Turgul ve hocası Sadık Şendil ile beraber yazdıkları bir film, sanırım Yavuz Turgul idealist ve nesli tükenmiş dürüst ve namuslu insan profiline bu film ile başladı. “Muhsin bey“, “Aşk filmleri’nin unutulmaz yönetmeni“, “Gölge Oyunu“, “Eşkıya” ve “Gönül Yarası” aslında hepsi aynı insanı anlatıyor. “Banker bilo” filmi müzikleri açısından’da çekici. Osman İşmen’in disko madımak adlı long play’i filmin müziklerini oluşturmuş. Bazı detayları’da iletmek gerekirse Ali Şen oğlu Şener Şen ile sanırım sadece bu filmde karşılıklı oynamıştır. Ali Şen’i 1980 öncesi birçok filmde dublaj tarihinin önemli isimlerinde Rıza Tüzün seslendiriyordu. 1979 yılında vefat eden Rıza Tüzün 1980 yılında çekilen bu filmde Ali Şen’i yalnız bırakmıştır. Bu filmde Ali Şen’i Agah Hün seslendirmiştir. Filmin görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay bugün hala mesleğini başarıyla devam ettirmektedir. En son Recep İvedik filminin görüntü yönetmenliğini yapmıştı. Hatta merak edenler için bir detay; Recep İvedik filminde ufak bir sahnesinde rol almıştır. Sahilde film çekiminde 69 sahnesi için oyuncuya tarif veren ve denizden dalgıç kıyafetleri ile çıkan Recep İvedik ile konuşan adam Ertunç Şenkay. Aynı şekilde “Banker bilo” filmindede küçük bir sahnesinde oynamıştır. (Aykut Emrel Akalın)
Photoshop değil alın teri 🙂 Turgut Özatay, Sevda Ferdağ tarafından vurulunca böyle olmuş. (Aykut Emrel Akalın)

(Aykut Emrel Akalın)

Çaça Ekrem bazı filmlerde küçük rollerde oynuyordu. (Aykut Emrel Akalın)


Kuşkusuz sinenemamızın en önemli filmlerinden birisi olan Canım Kardeşimde ki Halit Akçatepe’nin performansı unutulmazlar arasındadır. (Utku Uluer)

Nimet Tezel bu yaşlı kadının yılmaz güney’in bir yakını (annesi olabilir) olduğunu düşünüyorumdum Bülent Pelit’ten öğrendiğim kadarı ile karakter oyuncusu Cemal Orman‘ın annesiymiş. Baba ve Umut filmlerinde de oynuyor. (Aykut Emrel Akalın)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir