Film Karelerinde Yeşilçam 09

Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz

Hüseyin Peyda, onu sinemamızda birçok kişi seslendirdi. aklıma ilk gelen ve en yakışan ses, Sadrettin Kılıç‘ın sesiydi.bu arada Hüseyin Peyda‘nın yönetmen Umur Turagay‘a benzerliğini bilmem farkettiniz mi?
İBO
İbrahim Tatlıses: işte oyunculuk böyle birşey. insan rol icab’ı idam’da olabiliyor.

Sermet Serdengeçti
Onun filmleri en az aydemir akbaş filmleri kadar komik. Bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Belkide erotik filmlere yakışan tek erkek oyuncuydu. Özellikle Aydemir Akbaş ile mukayese edersek 🙂

Fotoğraf’daki sanatçımız Haldun Ergüvenç, yılların tiyatro ve seslendirme sanatçısı. ayrıca bazı dizi ve sinema filmlerinde rol aldı. ses rengi çok iyidir. Volümü yüksek bir tonu vardır.

Biliyorsunuz Mehmet Özekit iyi aile çocuğu” filminde Kemal Sunal‘ın babası rolünde oynamıştı. Bu 1963 yapımı filmde ne kadar’da zayıf ve gençmiş.

Bu oyuncumuzun adı Kamer Sadık, nam-ı diğer Kamer baba, Yeşilçam‘ın kendine has tiplerindendi. çok farklı bir yüzü vardı. varlığı ile her oynadığı filme renk katmıştır. Bu kadar sempatik olması sadece görüntüsü ile değil onu seslendiren Zafer Önen‘inde çok önemli katkısı vardı.
Yazanlar ve Kareleri hazırlayanlar: Emrel Aykut Akalın

3 thoughts on “Film Karelerinde Yeşilçam 09

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir