Film Karelerinde Yeşilçam 11

Bu hafta Film karelerinde Yeşilçam’a Osman Turan 5 kare ile katkıda bulunuyor:

Bu kareler yeşilçam aşığı insanların filmlerden yakaladıkları karelerdir. Bu sebepten dolayı “onların” filmlerden yakaladıkları detaylar ve sahnelerdir.
Karelerde sadece filmlerden değişik görüntüler değil ayrıca gözden kaçan pek çok ayrıntı var. Film karelerinde emekçileri unutmadan sinemamıza hayatlarını adayan pek çok ismi hatırlıyoruz..
Sürü (1978) filminde Levent İnanır ile Meral Niron karı-koca rolünde. Ancak ortada önemli bir hata var. Levent İnanır 1962, Meral Niron 1937 doğumlu yani ortada 25 yaş fark var. Nasıl bir karı-kocalık bu!

Tuncel Kurtiz, Sürü filminde başarılı bir “sert, kindar, kötü adam” portresi çizmişti. Benzer bir şekilde, yıllar sonra, Hoşçakal Yarın filminde sert karakterli bir rolde izledik kendisini… Bu arada, arkadaki oyuncu, filmin yönetmeni Zeki Ökten’in eşi olan oyuncu Güler Ökten.

Coşkun Göğen ya da bilinen adıyla Tecavüzcü Coşkun burada Hippi Coşkun olarak geçiyor.

El nerede, yüz nerede? Daha doğrusu İlyas Salman‘ın muhatabı sağında, ki eli de o yönde müdahale ediyor ama o bir taraftan da kameraya bakıyor. Burada neden böyle bir şey yapıldı bilmiyorum.

Yeşilçam Şener Şen

Yukarıdakine benzer bir sahne daha. Şener Şen‘in muhatabı solunda ama o karşıya bakıyor, karşıya konuşuyor.

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Film Karelerinde Yeşilçam 11

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir