Film Karelerinde Yeşilçam 18 Osman Turan’dan bazı kareler

Paylaşımlar devam ettikçe dostlarımızın yakaladığı karelere yer vereceğiz. Bu kareler Yeşilçam aşığı insanların filmlerden yakaladıkları karelerdir. Bu sebepten dolayı “onların” filmlerden yakaladıkları detaylar ve sahnelerdir.Karelerde sadece filmlerden değişik görüntüler değil ayrıca gözden kaçan pek çok ayrıntı var.
Bu hafta Film karelerinde Yeşilçam’a 5 kare ile katılan Osman Turan‘ın eski bazı paylaşımları var.
Sinematik Yeşilçam: Osman, Yeşilçam ilgini anlatır mısın?

Osman Turan: Coğu Türk izleyicisi gibi ben de katıksız bir Yeşilçam hayranıyım. Bugün “en sevdiğin Türk filmlerini say” desen, bunun en az %80-85’i Yeşilçam dönemi dediğimiz döneme aittir. (Örnek) Yeşilçam’da ise daha önce bahsettiğim (ve anlaşılabileceği gibi) bir Kemal Sunal hayranıyım ve üşengeçliğimi üzerimden atıp yazmaya başlarsam Kemal Sunal ve filmleri üzerine yazılar yazmayı düşünüyorum…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com051
Resimdeki oyuncu Hakkı Karadayı. Sinemamızdan Kapıcı Veysel Efendi olarak geçti ve Hababam Sınıfı serileri dışında bir filmde oynamadı. “Aç kapıyı Veysel Efendi!”
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com050
Hababam Sınıfı serisinde Sıtkı Akçatepe ile oğlu Halit Akçatepe (ayakta, arkası dönük) birlikte rol aldılar.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com052

En Büyük Şaban-1: Orhan Çoban ya da nam-ı diğer Türk Sineması’nın garsonu. Genellikle garson (ve de uşak) rollerinde oynamıştır. En Büyük Şaban filminde ise komiser rolündedir.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com053

En Büyük Şaban-2: Oyuncu Nilgün Bubikoğlu. Kendisi Gülşen Bubikoğlu‘nun kardeşidir ve sinemadaki en iyi performansı, En Büyük Şaban filmindeki kör çiçekçi kız rolündedir.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com054
En Büyük Şaban-3: Bu kare de En Büyük Şaban (1983) filminden. Kemal Sunal‘ın pantolonundan içeri içki şişesi boşaltılıyor ama ne hikmetse pantolonda en ufak bir ıslaklık yok! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir