Haber: Ege Görgün’ün öykü kitabı Cinbaz çıktı!

cinbaz1Dostumuz Ege Görgün‘ün öykü kitabı Cinbaz çıktı!

Korku, uyandığında yanı başındaydı. Yüreğine sığmayacak kadar büyük bir korku. Bunda şaşacak bir şey yoktu. Hayatında en çok korktuğu yerde uyanmıştı. İpte asılı çamaşırlara bakılırsa zamanı da tutturmuştu. Ama ipin üstünde olası gereken şey orada değildi. Kesin bir sessizlik hüküm sürüyordu bahçede. Nefes alabiliyordu ama sanki hava yoktu çevresinde. En ince yapraklar bile kımıldamıyordu. Bir resmin içine hapsolmuştu sanki. Sonra aşina olduğu bir his yeşerdi içinde. Bu sayede bir yarı-rüya gördüğünün farkına vardı. Sabahları uyanmasına yakın, REM uykusunda gördüklerinden… Uyur-uyanık… Bilinçli-bilinçsiz… Gerçek-uydurma… Tek fark, bu kez kontrol hiçbir şekilde kendisinin değildi. Zaman zaman duyduğu, nereden geldiğini bilmediği o sesler gibi…

Şeytan neticede düşmüş bir melektir. İnsana kötülük yapmaya gücü yetmez aslında. Peki öyleyse “saf kötülük”ün sorumlusu kimdir? Ege Görgün, korku ve bilimkurgu türleri arasında fantastik bir yolculuğa çıkacağınız Cinbaz’da çarpıcı bir biçimle, çarpıcı bir dille yanıt veriyor bu soruya. Elbette biz. İnsan!

Ege Görgün

1972, Kocaeli doğumlu olan Ege Görgün 1995 yılında girdiği medyada pek çok yayın grubunun dergi, gazete, internet ve televizyon mecralarında yayın yönetmenliğinden program ve kültür-sanat editörlüğüne, yazarlıktan danışmanlığa farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra free-lance hayata adım attı. Dergi, gazete ve TV programlarında sinema, müzik, kitaplar, çizgi romanlar, futbol, bilimkurgu ve fantastik edebiyatı hakkında sayısız metni, denemesi, makalesi ve araştırması yayınlandı. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde ve kolektif öykü kitaplarında yer aldı. Bugüne kadar 3’ü yurtdışında olmak üzere 6 uluslarararası film festivalinde jüri üyeliği yaptı. Görgün külliyatını kurucusu olduğu www.tersninja.com sitesinde paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir