Karaoğlan 11 Ocak 2013’te sinemalarda!!!

yeni karaoglan filmi
Omer Muz karaoglanSuat Yalaz‘ın Asya Kaplanı Karaoğlan yeniden beyaz perde ile buluşuyor. Geçen yıl Karaoğlan filmleri üzerine Gölge dergi için bir dosya hazırlamıştık o yüzden Sinematik Yeşilçam olarak oldukça ilgili olduğumuz bir yapıt. Yeni filmde bizleri en fazla merak ettiren Danyal Topatan‘ın hayat verdiği Camoka‘nın yeni hali olacak ve tabikii yıllardır Kartal Tibet ile özdeşleşmiş bir kahramanı farklı bir aktörle izleyeceğiz. Film için Suat Yalaz kontrolü eline almış gözüküyor ancak beklentileri yukarı da tutmamak gerekiyor. Aslında TV dizisi gibi bir hayal kırıklığından sonra çıta yükselebilir ve devam filmleir çekilebilinir. Bu nokta da filme karşı yapıcı olmak gerekiyor.

Yönetmenliğini Kudret Sabancı‘nın yaptığı filmde Volkan Keskin Karaoğlan’ı, Özlem Yılmaz Çise Hatun’u, Müge Boz Bayırgülü’nü, Hasan Yalnızoğlu Camoka’yı, Hakan Karahan Baybora’yı, Gaffur Uzuner Çalık’ı ve Tuncay Gençkalan Balaban’ı canlandırıyor.

İlgilileri için filmin fragmanı, filmden bazı sahneler ve afişleri ile yapım notlarını aşağıda bulabilirisiniz.

Karaoğlan Filmi İlk Fragmanı from ID İletişim on Vimeo.

Yapım Notları:
karaoglan yapim notlari56 gün süren ve çekimlerinde 6720 figüranın yer aldığı Karaoğlan filmi için, Kemerburgaz’da üç farklı şehir kurularak hikayenin geçtiği yüzyıla birebir uygun bir atmosfer yaratıldı. Bir yıla yakın bir sürede hazırlanan set için, Genel Sanat Yönetmeni Burhan Türk tarafından 20 hektar arazi üzerine ana mekan olarak 3000m2, 4000m2 ve 5000m2 büyüklüğünde 3 şehir kuruldu. 5000m2 büyüklüğünde Gori Kenti, 3000m2 büyüklüğünde Koca Uruz sarayının yanı sıra yine filmin ana mekanlarından olan Malatya Meydanı ve Pazar alanı 4000m2 alan üzerine aslına birebir inşa edildi. Gori Kenti-savaş sahneleri için 140 m uzunluğunda aslına uygun kale inşa edilip, 2 adet okçu kulesi yapıldı. Tüm bu çalışmalar için 500 kişilik ekip çalıştı.

Tarihte bilinen en uzun mancınık 18 metre iken Karaoğlan filmi savaş sahneleri için 25 metrelik bir mancınık yapıldı. Aksiyon ve savaş sahnelerinin ağırlıklı olduğu film için inşa edilen diğer 5 mancınığın boyutu ise 14’er metredir. Mancınıkların yapımı için 8 kişi yaklaşık 20 gün çalıştı. Dev mancınığın ağırlığı ise 6 buçuk ton olarak belirlendi.

Görsel efektleri Volkan Duran’ın süpervizörlüğünde ilerleyen filmin özellikle kalabalık savaş sahnelerinin hazırlanmasında ülkemizde ilk kez uygulanan teknikler kullanıldı. Gerçek insan hareketlerinin bire bir bilgisayar karakterlerine uyarlanması ve bu karakterlerinin çoğaltılması ile oluşturulacak kabalık sahnelerinin MOCAP (görüntü yakalama) çekimleri için Fransa’daki Truva, Cennetin Krallığı, Hugo, Watchmen, Harry Potter, 10.000 BC, Büyük İskender, Poseidon gibi filmlerin de kalabalık sahnelerini çeken SolidAnim Studio ile çalışıldı

PRODUKSİYON BİLGİLERİ

Karaoglan 16PRODÜKSİYON EKİBİ
• 100 kişilik dekor ekibi
• 30 kişilik aksesuar ekibi
• 45 kişilik kostüm tasarım ve dikim ekibi
• 200 kişilik çekim ekibi
ÖN HAZIRLIK
• Yaklaşık 10 kişilik senaryo ekibi proje üzerinde 1 yıldır çalışmakta
• 4 ay süren kostüm hazırlığı
• 6 ay süren dekor hazırlığı
• 2 ay oyuncu dövüş-at binme dersleri
• Yaklaşık bir yıl süren cast çalışmaları… 20 ana cast ve yan cast için 1500 kişi ile görüşüldü.
karaoglan 37PRODÜKSİYONDA KULLANILAN MALZEMELER

• 15 ton inşaat demiri
• 65 kamyon hazır beton
• 23 tır Y-tong
• 5 tır kereste
• 20 bin metre kostüm kumaşı
• Ana cast ve yardımcı oyuncular için yaklaşık 2000 kostüm tasarlandı ve dikildi.
• 10 bin metre dekor ve çadır kumaşı.

Karaoglan 22 DEKOR
Genel Sanat Yönetmeni Burhan Türk tarafından 20 hektar arazi üzerine ana mekan olarak 3000m2, 4000m2 ve 5000m2 büyüklüğünde 3 şehir kuruldu. 5000m2 büyüklüğünde Gori Kenti, 3000m2 büyüklüğünde Koca Uruz sarayının yanı sıra yine filmin ana mekanlarından olan Malatya Meydanı ve Pazar alanı 4000m2 alan üzerine aslına birebir inşa edildi. Gori Kenti-savaş sahneleri için 140 m uzunluğunda aslına uygun kale inşa edilip, 2 adet okçu kulesi yapıldı.

Film için Türkiye’nin çeşitli illerinden döneme uygun malzemeler toplandı ve özel olarak yaptırıldı. Nazilli’den 15 adet kıl çadır yaptırıldı. Akhisar ve Manisa bölgesinden döneme uygun 15 adet at arabası bulundu.

Genel Sanat Yönetmeni tarafından 3 adet gerçek boyutta yürüyen savaş kulesi, 4 adet mancınık ve 2 adet yürüyen çadır inşa edildi. Yürüyen çadırları çekebilmeleri için Türkiye’nin çeşitli illerinden araba çekebilen- 20 tane koşum öküzü getirildi.

karaoglan 23Filmin dekor çalışmaları başlamadan önce marangoz atölyesi, demir atölyesi, polyester atölyesi ve kostüm atölyesi dekor ile eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürmek üzere dekor içerisine kuruldu.

Ana mekanların dışında Kemerburgaz ormanlarında, aksiyon ve kervan sahnelerinin çekimleri için 50 dönüm arazi de çekime uygun biçimde hazırlandı. Filmin görsel efekt sahnelerini desteklemek adına 175m uzunluğunda greenbox fonu ve çekim alanı oluşturuldu.

Bunun yanı sıra filmde kullanılacak atlar için 2 büyük ahır yapıldı. Atların veterinerleri tarafından düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor. Ahırlarda yapılan bakımın yanı sıra atlar her gün düzenli olarak denize götürülerek serinletiliyor.
AKSİYON

Film için yurtdışından (Hollanda) ve Türkiye’den 10 adet at satın alındı. Uşak’tan savaş sahneleri için 80 adet at ve binici getirtildi.

Karaoglan bayirgulu 10_bDekorda özel kurulan 1000 m2’lik özel çadırda oyunculara at ve dövüş eğitimleri verilmekte.

Uzun yıllar Rusya’da sirklerde at eğitmenliği ve at üzerinde akrobasi çalışmaları yapan Janbi Ceylan tarafından, oyunculara at sürüş tekniği, at üzerinde akrobasi ve at üzerinde dövüş teknikleri verilmektedir.

Aksiyon sahneler, oyuncuların eğitimi ve koreografi için Almanya’dan 8 kişilik ekip getirildi. Ekibin başında; Guiness rekorlar kitabına 6 kez girmiş ve dünyaca ünlü yıldızlarla çalışmış Joe Alexander bulunuyor.

Filmin VFX 3D Animasyon işlerini Volkan Duran tarafından yapacak. Görsel efekt sahnelerinin yapımı için Türkiye’den ve Yurtdışından 50 kişilik bir ekip ile çalışılacak.

Kaynak: www.karaoglanfilm.com

20090_525558390812213_1803155806_nkaraoglan afıs_640_600-b

Karaoglan yeni film afisi20389603.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir