Herkes için Mimarlık Derneği’den Beyoğlu Sineması Atölyesi

beyoglusinemasiHerkes için Mimarlık Derneği olarak geçtiğimiz bir senedir ülke genelinde karşılaşılan sosyal sorunlara mimarlık bağlamında çözümler üretmeyi ve mimarlık eğitimine yeni açılımlar kazandırmayı amaç edindik. Bu bağlamda ülke genelinde devam eden “Atıl Köy Okulları Projesi’nin yanı sıra İstanbul ile ilgili Taksim Meydan Düzenlenmesi Projesi hakkında ‘Herkes İçin Taksim’ fikir atölyesi, ‘Gezi Parkı Şenlikleri’, ‘Sana Soran Oldu Mu?’ açık çağrısı, 1. İstanbul Tasarım Bienali’nde ‘Söz’ isimli bir çalışma ve change.org üzerinden bir imza kampanyası gibi farklı üretimler gerçekleştirdik.

İstanbul’da bağımsız filmlerin oynatıldığı birkaç sinemadan biri olan Beyoğlu Sineması bu aralar zor günler geçiriyor. Herkes İçin Mimarlık, İstanbulluların sinema kültüründe önemli bir yeri olan bu sinemanın potansiyelinin farkında. Peki, Beyoğlu Sineması‘nın sürdülebilir olması için neler yapabiliriz?

İlk aşamada, proje sürecinde bizi yönlendirebilecek, farklı bakış açılarıyla projeye yeni ufuklar açabilecek, çeşitli disiplinlerden topluluklarla beraber çalışmak niyetindeyiz.15 Şubat günü gerçekleştireceğimiz atölyede durum tespiti, beyin fırtınaları, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı ve tabi ki sinemanın canlandırılması sürecini kurgulamış olmayı istiyoruz.
Siz de bu sürecin içinde yer almak istiyorsanız 15 Şubat Saat 18:00’de Beyoğlu Sineması‘nın kafesinde bize katılabilirsiniz.

Kısıtlı süreyi daha etkin kullanmamız adına alttaki formu doldurursanız çok seviniriz
https://docs.google.com/forms/d/1DJndI9JUS1CIbrHZrZ2cAHFWCFjrBx_1S4Uhl1VZvTU/viewform
Etkinliğin Facebook linki:
http://www.facebook.com/events/548168691884306

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir