Cem Yılmaz 4 Yeşilçam Klasiğini Tekrar Çekiyor

kemal sunal sener sen

Cem Yılmaz, 4 Yeşilçam Filmini Tekrar Çekmeye karar vermiş. Ne yalan söyliyeyim bu haberi duyunca benim de yüzüm yukarı daki fotoğraftaki Kemal Sunal gibi bir şekil aldı. Açıkcası bu konuda biraz karamsarım. Proje ise içerik olarak oldukça güzel çünkü  Ertem Eğilmez’in kurduğu Arzu Film’in 50’nci yılı çerçevesinde tasarlanıyormuş. Çekilecek filmler ise  ‘Süt Kardeşler’, ‘Banker Bilo’, ‘Şekerpare’ ve ‘Tosun Paşa’ imiş.

adile nasitAslında bundan 5 yıl öncesine kadar yeniden yapılmış veya uyarlama filmlere çok sıcak bakıyordum ve destekliyordum. Sadece Blade Runner gibi bazı filmlerin yeniden çekilmesinin eski filmlerin de tadını kaçıracağını düşünüyordum ancak özellikle Hollywood bu konuda çoşunca ister istemez bu modaya mesafeli durmaya başladım ve daha eleştirel bakıyorum.

Öncelikle Tosun Paşa ve Süt Kardeşler filmlerinin oldukça riskli olduğunu düşünüyorum. Banker Bilo yeniden çekilerek günümüze uyarlanabilinir o doğru bir seçim bence. Şekerpare de ise kadro doğru oluşturulursa farklı bir film ortaya çıkacaktır onunda Yedi kocalı Hürmüz uyarlaması olduğu düşünüldüğünde neden farklı bir şekilde ele alınmasın? Ancak özellikle Tosun Paşa filminin üzerinde Kemal Sunal ve Şener Şen demoklesin kılıcı gibi duracaklar. Aslında beni düşündüren Kemal Sunal veya Şener Şen değil bu 2 filmin ismini duyunca aklıma Adile Naşit‘i nasıl bulacaklar sorusu oldu. Çünkü sinemamızda hiç bir şekilde yeri dolduramalayan isim Adile Naşit. Bu filmlerle Kült haline gelen oyuncunun taklit edilme ihtimali bile sıkıntılı. Bir de öyle bir kadro yok ve o filmi özel kılanlar o filmdekilerdi. Filmler mekan ve kostüm açısından eskileri geçecektir ve itinayla çalışacağına şüphem yok ancak ruhu yakalama ihtimali bence çok zor Cem Yılmaz‘ın o 2 filmde.

Ben nedense Cem Yımaz‘a hep Sadri Alışık‘ı yakıştırırım. Yıllardır Sadri Alışık filmlerinden birisini yeniden uyarlamasını beklerim. Umarım bu konuda aynı düşünüyoruzdur. Aşağıda komik bulduğum Tosun paşa ile ilgi haber ve Cem Yılmaz montajı ile sizler için Tosun Paşa ve Süt Kardeşlerden seçtiğim videolar var. (Utku Uluer)

cem-yılmaz-tosun-pasa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir