Film karelerinde yeşilçam 21

sinematik.fky21

Bölüm Emrel Aykut Akalın‘ın filmlerden yakaladığı kareler üzerine hazırlanmıştır, farklı kişilerden gelen kareler ve yorumları yazılarımızda belirtiyoruz. Bu hafta Emrel Aykut Akalın‘ın yakaladığı 8 kare üzerine yaptığı yorumları, resim altı yazıları üzerinden yola çıkarak oluşturduğu Yeşilçam bilgi bankasına yer vermeye devam ediyoruz.
21. paylaşımımızdaki karelerde yer alan sanatçılarımız;
Ajda Pekkan, Mehmet Aslan, Bülent bilgiç, Müge Akyamaç, İbrahim Tatlıses, Fikret Hakan (2), Cüneyt Arkın, Tuğrul Meteer, Yusuf Sezgin, Hülya Darcan, Suna Pekuysal, Tanju Gürsu ve Maksim gazinosunun ışıklı panosu

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com075
Fikret Hakan, Yusuf Sezgin, Hülya Darcan, Suna Pekuysal ve Tanju Gürsu hesapta gazete okuyorlar. Böyle gazete nasıl okunuyorsa 🙂
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com074 ajda pekkan
45 yıl önce Ajda Pekkan vardı. Bugün de var. Bunca yıl gündemde ve genç kalabilmek herkesin harcı değil.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com055 mehmet aslan

Mehmet Aslan‘ı eskiden Halit Refiğ tipinde düşünürdüm. Hiç böyle zayıf biri olacağını düşünmezdim. Kendisi 1987 yılına kadar film yönetti. Siyah beyaz filmler döneminde oyunculuk yapıyordu. Tarkan, Karaoğlan ve Zagor gibi bazı avantür macera filmlerinin aranılan yönetmeniydi. Dönemin erotik film furyasında “Horoz gibi maşallah” gibi daha nice filmler çekti. Filmografisine bakınca diğer yönetmenlerin aksine porno türü başladığında 1979 ve 80 yılında hiç film yönetmediği görülmektedir.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com280 ibrahim tatlises

İbrahim Tatlıses‘e çapkın diyorlar, şimdi adam ne yapsın? Kadınlar sağdan soldan saldırmışlar…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com123
Bülent Bilgiç, Müge Akyamaç ve Angora Yün.
Artık bu kare için söyleyecek söz bulamıyorum. Film sırasında birkaç saniye ekranda bu bilinmeyen cisim hareket ediyor. Buna partikül demek doğru olmaz, resmen angora yün…80’lerin video film furyasında bu tip hatalara rastlamak çok daha yüksek. Fazla kalite aranmadan çekilen klişe filmler tadındaki yapımları gösteriyor. 80’li yılların filmleri 70’li yıllara göre daha temiz (negatif anlamında). Buda temiz bir film fakat sadece filmin bu sahnesinde çıktı bu.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com056 Cuneyt Arkin Tugrul Meteer
Şimdi ben yeşilçam hastası bir adam’da olsam bu sahneye gülerim, hani dalga geçilse yeridir 🙂 Cüneyt Arkın‘ın oğlu Tuğrul Meteer sözüm ona ölüyor. hastanede omuzlarında beraber yürüyorlar. Tuğrul Meteer‘in yüzünde hiç ölmüş bir insan ifadesi var mı?
Tavandaki lambaları sayıyor 🙂

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com168 Fikret Hakan

Fikret Hakan henüz başrole başlamadan önce rol aldığı bir film. başrolde Turan Seyfioğlu var.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com109 Maksim

Bir Maksim Gazinosu ışıklı panosu. İsimler tanıdık: Necmi Rıza, ada sahillerini söyleyen yanık sesli ses sanatçısı. Esin Gülsoy 1967 yapımı “Yaprak Dökümü” filminde rol alan oyuncu ise ona Fatma Girik torpil geçmiş olmalı. bu film 1969 yapımı. Filmden sonra her ikiside şarkı söylemiş galiba.

2 thoughts on “Film karelerinde yeşilçam 21

  1. E o zaman bir kare ricam olacak Utku 🙂
    Neşeli Günler filminden Ziya ‘nın (Şener Şen)masa altında kedi gibi dönenip durduğu sahnenin karesi olsa… mesela yani :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir