Film karelerinde Yeşilçam 19

sinematik.fky19

Emrel Aykut Akalın‘ın yakaladığı kareler üzerine yaptığı yorumları, resim altı yazıları ve kareler üzerinden yola çıkarak oluşturduğu Yeşilçam bilgi bankasına Film Karelerinde Yeşilçam adı altında yer vermeye devam ediyoruz.19. paylaşımımızdaki karelerde yer alan sanatçılarımız;
Safa Önal, Nizam Ergüder, Oğuz Gözen, Erol Taş, Cüneyt Arkın, Hayati Hamzaoğlu, Zeki Tüney, Kadir Savun, Danyal Topatan, Münir Ozkul, Adnan Şenses ve Necati Er, Turgut Özatay, ve El.

 

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com037

Kadir Savun, Danyal Topatan, Münir Ozkul,Adnan şenses ve Necati Er

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com1221957 yapımı “Bu Hata” adlı filmde Fatma Girik‘i figüran olarak gördük. Aynı filmde ve şimdi ki bu karede Hayati Hamzaoğlu‘nu küçük rolde kavgacı rolünde izliyoruz. ortadaki Zeki Tüney, arkası dönük olan filmin başrol oyuncusu Turgut Özatay.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com156
Oğuz Gözen 1972-2008 yılları arası sayısız film yönetmiş bir yönetmen. Sex filmleri ve Şarkıcılı Türkücülü Müzikal türünde filmlerde çekti. “Bu hayat cehennemi” adlı filmde küçük bir rolü var.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com029
Bu 1974 yapımı “Yüreğimde Yare Var” filminde Hakan Balamir (iskele içinde karanlık görünen) iskeleden vapura binerken ondan önce filmin yönetmeni Safa Önal ve filmin set amiri Nizam Ergüder (Kör Nizam) figürasyon trafiği olsun diye vapura biniyorlar.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com023
Bu filmde görüntü yönetmeni Nedim Akanlar‘ın çerçevelemesinde kare’nin üst tarafında epey bir boşluk kalmış. Oyuncular biraz daha birbirlerine yaklaşarak zoom ile güzel bir kare yakalanabilirdi. Diğer bir alternatif oyuncuların diz kapakları’da görünebilirdi.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com040
Bu sahnede Kemal yerde duran boş tenekeye tekme vurur ve teneke onu öldürmeye çalışanların tesadüfen otomobiline denk gelir. Bu teneke’nin yakın plan’da set elemanlarınca atılışı ve set elemanı’nın eli’nin görünmesi ile ortaya çıkıyor.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com039 erol tas
Erol Taş‘ın dudağını okuyunca küfür ediyor gibi duruyor ama biz iyi niyetli düşünelim ve filmin adını söylüyor diyelim yani KİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir