Yeşilçam Dvd/Bluray rehberi: Onar Films – Korkusuz Kaptan Swing

Korkusuz Kaptan Swing

Yakın zamanda Kaybettiğimiz Vassilis’in Onar Films isimli firmasını uzun uzun anlatmaya gerek yok. O artık bir efsane sitemizin mihenk taşı Klink İstanbul‘da filmi ile başlayan serüveniyle kısa sürede  fantastik türk filmlerini DVD olarak piyasaya sürdü. Bunlardan en önemlilerinden birisi Korkusuz Kaptan Swing.

Blogumuzun yiğit yazarları Gökay Gelgeç ve Utku Uluer yine katkıları ile DVD‘de teşekkür edilenler arasında yer alıyor. Elimdeki tek VHS film olan Korkusuz Kaptan Swing‘i Onar Films‘e ulaştırarak bende teşekkür edilenler arasında yer almayı nihayet başardım 😀

KORKUSUZKJBir önceki Onar Films DVDsi Kızıltuğ – Cengiz Han‘da ilk bölümü yer alan Mesut Kara belgeseli Fantastiğin Sineması’nın ikinci bölümünün yer aldığı DVD’de her zaman ki gibi biyografiler ve resimlere yer verilmiş. Onar Films ilerde yayınlayacağı filmlerden Kadın Düşmanı ve Casus Kıran Yedi Canlı Adam isimli filmlerin fragmanı ile ağız sulandırmayı da ihmal etmiyor yine.

Böylece ülkemizde ihmal edilen Dvdlerdeki extraları ile bir adım öne çıkıyor. Ülkemizde yıllar sonra basılan Kaptan Swing dvd’si ile en önemli farkta bu kaliteli extralar. Ayrıca görüntü kalitesi bakımından ülkemizdeki kopyaya göre daha iyi bir iş çıkartılmış. Horizon’ın baskısında İngilizce ve İtalyanca altyazılar var bunun dışında herhangi bir extra bulunmuyor. Elimizdeki Onar Films baskısı olan filmde ise İngilizce ve Yunanca altyazılar ve yukarıda belirttiğimiz gibi geniş olarak extarlara yer verilmiş mevcut.

Eskiden film kalitesinden kaybedilmek istenilmediği için extraların eklenmediği söylenirdi. Oysa extrası olan 2008 yılında piyasaya sürülmüş dvd’de kalitenin de 2011 deki baskıdan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Horizon Dvd‘sin tek artısı kapak kartonun çok hoş olması sadece.

Kıssadan Hisse: Onar Films her zaman ki gibi mükemmel bir iş çıkarmış.

Yazanlar: Ercan Demirel (Kayalarınoğlu) ve Utku Uluer

 

One thought on “Yeşilçam Dvd/Bluray rehberi: Onar Films – Korkusuz Kaptan Swing

  1. Bu bilgilendirme yazısı için çok teşekkürler…
    Yeşilçam adaptasyonları içinde en başarılı Cast seçimi ve orjinaline yakın makyaj uygulaması bu filmdedir bence… Hele Süleyman Turan kusursuz bir “Gamlı Baykuş” olmuştur.
    Bu filmin hedefine oldukca yaklaşmış bir uyarlama olduğunu düşünüyor ve Onar films’i bu tercihinden ötürü kutluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir