Cüneyt Arkın’ı Kimler Seslendirdi?

Cüneyt Arkın’ı Kimler Seslendirdi ?

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com120 cuneyt arkin

Hepimizin bildiği gibi Cüneyt Arkın kendi sesini kullanan bir oyuncumuz değildir. Bu konudan şahsen şikayetçi dğeilim çünkü ortaya çıkan filmleir bir kollektif çalışma olarak görüyorum. Arkın’ın filmlerinin çoğunda sesi ve tonlaması Abdurrahman Palay ve Toron Karacaoğlu‘nun sesleriyle özdeşleşmiştir. Hatta günümüzde bile pek çok kişi Arkın2ın sesini onalrın sesi sanmaktadır. 1978-1981 yılları arasındaMaden, İntikam Yemini, Acı Günler, Rahmet ve Gazapgibi bir kaç filminde Cüneyt Arkın‘ı farklı kişilerin seslendirdiğini görüyoruz. 1985 sonrasında ise oyuncumuzu yine tamamen farklı bir ses seslendirdi. Bu sebepten dolayı biz de konuyu biraz deşmeye karar verdik.

Abdurrahman Palay ve Toron Karacaoğlu dışında Cüneyt Arkın’ı seslendiren diğer dublajcılar kimlerdi sorusu ilk sormamız gereken soru oldu.

Genelde Cüneyt Arkın2’ı Palay ve de Karacaoğlu seslendirmiştir evet ama tabi gözden kaçan isimlerde var. Hatta durumu biraz daha deşmeye başlarsak yıldız olduğu dönemler de yani 80 öncesi çoğunluk Abdurrahman Palay sonrası Toron Karacaoğlu seslendirdi dememiz yanlış olmaz. Bu arada yanlış anlaşılmasın Arkın her zaman yıldızdır ancak 80ler öncesi daha farklı bir yerdedir oynadığı filmler.

Değerli sanatçımız sinemaya ilk başladığı yıllarda da sesini kullanmamış ve onu genelde Hayri Esen‘de seslendirmiş olabilir. 1985 sonrası Esen Günay  ismini de unutmamak gerekli. Mesela Cüneyt Arkın‘ın kendi yönettiği “Gırgır Hafiye” filminde Esen Günay seslendirdi. aslında 84-85′ten itibaren hep alıştığımız Abdurrahman Palay ve Toron Karacaoğlu‘nun seslerini duyamıyoruz. Hatta “biz bir aileyiz” filminde de Arkın’ı Zafer Ergin seslendirdi. Bunlar dışında Seksenli yıllarda Zafer Ergin pek çok defa Arkın‘ı seslendirdi. Okuyucumuz Mehmet Kansun’un bir hatırlatması daha oldu. 1978 Maden filminde de Cüneyt Arkın’ı Kamran Usluer seslendirmiştir bilgisini de yazımıza ekliyoruz…

Ayrıca daha sonraki yıllarda TGRT dizilerinde bizzat kendini seslendirdiğini de unutmamak gerekli.

cuneyt arkin 80ler
İsimleri Listeyelecek olursak:
Abdurrahman Palay
Toron Karacoğlu
Esen Günay,
Saadettin Erbil,
Zafer Ergin,
Aykut Sözeri,
Fuat İşhan,
Kamran Usluer,
 
Cahit Şaher
 
Not: Bu bilgiler için başta Emrel Aykut arkadaşımız olmak üzere seslendirme ile ilgilenen yeşilçam sevdalısı arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ederiz.

3 thoughts on “Cüneyt Arkın’ı Kimler Seslendirdi?

  1. Yorumda yanlışlık var. Destan filminde Sadettin erbil Hakan balamiri seslendirmiş. Cüneyt arkını Abdurrahman palay seslendirmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir