Film karelerinde Yeşilçam 25

Bu sefer de Utku Uluer‘in yakaladığı karelere Aykut Emrel Akalın‘ın yorumları ile Film karelerinde yeşilçam

  1. paylaşımımızdaki yer alan sanatçılarımız;
    Ekrem Dümer, Ekrem Bora, Hülya Koçyiğit, Coşkun Göğen, İzzet Günay ve Hulusi Kentmen…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com083 hulya kocyigit
Hülya Koçyiğit (uzakta kal sevgilim): Hülya Koçyiğit Selim Soydan ile evlendikten sonra gülşah film adına birçok film çevirmiştir. Bu filmler önceki filmlerine göre daha niteliklidir. Hülya hanım’ı genel olarak jeyan mahfi tözüm seslendirmiştir. 80’li yılların ortasından itibaren kendi dublajını kendisi yaparak bu konudaki cesaret ve başarısını göstermiştir. Kendisini 80’li yıllarda Beyoğlu’nda oturduğumuz semtte TRT adına çekilen “Halide Edip Adıvar” adlı dizi filmin çekimlerinde görmüştüm. Bu diziyi çok kişi hatırlamaz. TRT kurumu malesef tarih kültürümüze ilgi göstermediği gibi elindeki kıymetli sanat materyallerinide arşivin tozlu raflarına terk etmiştir.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com084 ekrem bora

Ekrem Bora: Çok beğendiğim ve başarılı bulduğum önemli bir aktör. Bir tv programında keşke oyuncu olmasaydım başka bir meslek seçseydim dediğini hatırlıyorum. Vefasız ve nankör bir meslek olduğu için Ekrem Bora’nın ne demek istediğini biz çok iyi biliyoruz. Yoksa o işi sevmese yıllarını vermezdi.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com085

Coşkun Göğen: Yeşilçam’da bir dönem yönetmen yardımcılığı yapmış değerli abim erdoğan avcı ile facebook’da yaptığımız bir yazışmada Coşkun Göğen için çok disiplinli ve karakterli bir insan diye söz etmişti. Gerçekten bir aktör veya aktris gerçek kişiliğinden çok farklı bir tip oynuyorsa o gerçekten çok iyi bir oyuncudur. İşte Coşkun Göğen bunlardan biri. Ayrıca keşke onu filmlerde hep Dinçer Çekmez seslendirmiş olsaydı. O ses çok yakışıyordu.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com086

İzzet Günay ve Hulusi Kentmen: İzzet Günay’da çok iyi bir aktördür herkese iyi mi diyorum hayır. Beğenmediğim oyunculara yorum yapmıyorum) hiç kendi dublajını yaptımı bilmiyorum ama onu genelde Hayri Esen seslendirirdi. Hulusi Kentmen için zaten kötü bir söz eden çarpılır. Yani bir insan kameraya bu kadar mı güzel yakışır. Aslında onu sevmemizde Kemal Ergüvenç ve Rıza Tüzün’ün mükemmel dublajlarının’da çok etkisi var.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com087

Ekrem Dümer: Oyuncu Yalçın Dümer’in babası. Kendisi nedendir bilinmez çok iyi bir aktör olmasına rağmen genelde filmlerde hep kısa rollerde oynadı (hepsinde değil tabiki) bu kısa rollere rağmen çoğu filmde kendi dublajını kendisi yapmıştır.

 

2 thoughts on “Film karelerinde Yeşilçam 25

  1. Ekrem Bora hakkında yazılanlara katılıyorum, ancak fotoğrafta ona ait değil. Metin Serezli sanırım.

  2. Merhaba
    Dikaktiniz için teşekkür ederim, bir sonraki hafatyı da düzenlerken resimleri yanlış yerleştirmişim şimdi düzelttim
    Utku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir