Film Karelerinde Yeşilçam 33

Paylaşımlar devam ettikçe Pazartesileri, dostlarımızın yakaladığı karelere yer vereceğiz.Bu hafta Film karelerinde Yeşilçam’a 7 kare ile  Emrel Aykut Akalın’ın paylaşımları var.
Bu kareler Yeşilçam aşığı insanların filmlerden yakaladıkları karelerdir. Bu sebepten dolayı “onların” filmlerden yakaladıkları detaylar ve sahnelerdir.Karelerde sadece filmlerden değişik görüntüler değil ayrıca gözden kaçan pek çok ayrıntı var.
Film karelerinde emekçileri unutmadan sinemamıza hayatlarını adayan pek çok ismi hatırlıyoruz..Bu hafta hatırladıklarımız : Ali Şen, Nevzat OkçugilTunca Yönder, Şerif Gören ve Kadir İnanır, Suzan Akay, Zeki Sezer, Ali Şen, Mürrüvet Sim, Beyoğlu

Film Karelerinde Yesilcam.sinematikyesilcam.com320

Ali Şen ve Mürrüvet Sim. İkisinide çok severdim. Mekanları cennet olsun. Bu kare Şahane Zühürtler filminden. Ali Şen’i Rıza Tüzün konuşuyor. Rıza Tüzün 1980 yılında ölmeseydi eminim 80’li yıllarda da o konuşurdu.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com178

 Tunca Yönder, Şerif Gören ve Kadir İnanır.

Film Karelerinde Yesilcam.sinematikyesilcam.com321

Zeki Sezer kurşunlanırken. Filmin adı Çaresizler. filmde baştan sona hiçbirşeye çare bulunamıyor. Zeki Sezer‘in sağ tarafındaki kişiyi zaten sadece bu filmde gördüm. Diğer, soldaki kişiyi böyle diyalogsuz rollerde az da olsa görüyorum, set elemanımı acaba?

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com177 ALI SEN

Ali Şen ve Nevzat Okçugil.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com179

Başta mutsuz evliliklerinden dolayı bir yudum sevgiyi arayan Cemal ile Aygül’ün birbirlerinde bulduğu aşk ve sonunda çoluk çocuğa karışan bir aile tablosu… aslında filmin diğer bir ismi “evlilik aşkı öldürü” olmalıydı

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com180

 Henüz taşıt trafiğine kapatılmamış bir Beyoğlu. 1989
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com340

Yeşilçam’ın bir dönem görüntü yönetmenlerinden Tuncay Ural 1990 yılında Erler filmin bir başka gece programında kameramanlık yapmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir