Fantastik Türkler: İstanbul Modern’de Açık Hava Sineması

Fantastik Türkler - istanbul Modernde
YAP İstanbul Modern etkinlikleri kapsamında Türk fantastik sinemasından üç filmlik bir seçki izleyici ile buluşuyor. Sinema TV işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte İstanbul Modern’in bahçesindeki açık hava sinemasında her akşam farklı bir fantastik Türk filmi gösterilecek.

Sinema Gösterim Ücreti: 8 TL

11 Temmuz Perşembe, 21.30
Zagor Kara Bela, 1971
Siyah-Beyaz, 74’
Yönetmen: Nişan Hançer
Oyuncular: Levent Çakır, Ece Cansel, Nevzat Açıkgöz

1961 yılında ilk kez yayınlandığı ülke İtalya’dan sonra dünyanın dört bir yanında beğeniyle okunan çizgi roman Zagor, Türkiye’de de bir yıl sonra okuruyla buluştu. 1971’de Türk sinemasına uyarlanan Zagor’un maceralarında “Baltalı İlah” olarak da tanınan kötülerin baş düşmanı Zagor’u, Levent Çakır canlandırmıştır. Zagor, bu serüveninde en yakın dostu “yağ tulumu” diye adlandırdığı Çiko ile birlikte Kızılderilileri öldüren, kara maskeli kötü adamın peşine düşer. Kara Bela, öldürülen ailesinin intikamını almak isteyen, yarı deli bir karakterdir.

12 Temmuz Cuma, 21.30
Atını Seven Kovboy, 1974
Renkli, 84’
Yönetmen: Aram Gülyüz
Oyuncular: Sadri Alışık, Figen Han, Sami Hazinses

Sadri Alışık’ın “Red Kit”i oynadığı ve konuşan atı Düldül ile yollara düştüğü filmde, Red Kit’in efsanevi haydut çetesi Dalton Kardeşler ile mücadelesinin komik ve absürd hikayesi anlatılıyor. ‘Atını Seven Kovboy’ mekanlarıyla, dekor ve kostümleriyle o dönem Amerikan westernlerinden esinlenilerek çekilen Yeşilçam’ın spagetti western’lerine iyi bir örnek.

13 Temmuz Cumartesi, 21.30
Şeytan, 1974
Renkli, 100’
Yönetmen: Metin Erksan
Oyuncular: Cihan Ünal, Canan Perver, Meral Taygun , Agah Hün

Metin Erksan imzalı, Türk korku sinemasının ilk örneklerinden olan ‘Şeytan’, Amerikan yapımı ‘The Exorcist’ (Şeytan) filminin ertesi yılki yeniden çevrimidir. Ayrılmakta olan bir çiftin 12 yaşındaki mutsuz kızları Gül, anlaşılmaz ve garip davranmaya başlayınca, bir ruh doktoru ve bir din adamı küçük kıza ne olduğunu anlamaya çalışır. Sonunda kızın içine şeytan girdiğini anlarlar ve şeytanı çıkarmak için uğraşırlar. Kızın içindeki şeytan ise var gücüyle direnmektedir.

———————————————-

1000527_10151261422214567_900281111_nFantastic Turks: Open Air Cinema at Istanbul Modern

11 – 13 July
Within the scope of YAP Istanbul Modern, the cinema department presents a selection of three films from Turkish Fantastic cinema. In the event, held in collaboration with Sinema TV, every evening a different fantastic Turkish film will be screened in the open-air cinema at Istanbul Modern’s courtyard.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir