Yeşilçam Müzikleri Külliyatı

Yeşilçam Müzikleri KülliyatıSevgili Sinematik dostları,

2007 yılında çıktığımız Altertnatif Yeşilçam Kültürü yolculuğunda birbirimizi tanımamızı ve Sinematiği oluşturmamızı sağlayan paralel oluşum Ercan Demirel ve Cem Şeftalicioğlu‘nun önderliğinde kurulmuş olan Diskotek sitesiydi. Türk popüler müzik tarihini en doğru bilgi ile külliyata geçirmeyi misyon edinen Diskotek türünün en ciddi ve tek örneği.

Diskoteğin forum ile beraber hizmet verdiği dönemde küçük bir başlık olarak ele aldığımız ve zamanla ayrı bir bölüme dönüşen Yeşilçamda Kullanılan Yabancı Film Müziklerinin deşifresi konusu Diskoteğin yeni sunumunda da yerini aldı. Yaklaşık 6 senedir Facebook üzerinde aktif olarak devam etmekte olan Yeşilçam Müzikleri grubumunuzun çalışmaları ve buna paralel olarak Sinematik te ilgili filmlerin incelemeleri veya besteciler üzerine yaptığımız incemelerde yerini alan popüler kültür öğemiz artık bir bilinmeyen olmaktan çıkıp tarihi literatürde ki yerini alıyor.

Yeşilçam Müzikleri Külliyatı

Şu ana kadar yapmış olduğumuz deşifreleri sanatçı, albüm ismi, kullanılan film isimlerinden örnek ve albüm kapaklarıyla siteye işliyoruz ve güncellemeler sürekli olarak devam etmektedir.

Literatüre katkıda bulunmak isteyenler sitenin sol kısmında bulunan Add Record kısmına tıklayarak albüm ve sanatçı bilgilerini paylaşabilir. (Albümler eklenirken Zafer Dilek, Osman İşmen gibi sanatçıların yapıtları zaten sitede yer aldığı için yabancı albümlere yoğunlaşılmaktadır.) Eğer eklemede sorun yaşarsanız bu başlığın altına mesaj atabilirsiniz. Eklenen albüm bilgileri moderasyon işlemi ardından sitede yayınlanmaktadır.

300px-Bedia_Bekarlıktan_Vahi_Öz.Serengil_45lik

Yeşilçam Filmlerinde Kullanılan Albümler Diskografisi http://www.diskotek.info/Artist/Details/Yeşilçam%20Filmlerinde%20Kullanılan%20Albümler%20Diskografisi

Facebook Yeşilçam Müzikleri Grubu https://www.facebook.com/groups/7359262306/

Facebook Diskotek Sayfası : https://www.facebook.com/groups/516719421697619/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir