Dünden Bu Güne İhsan Gedik kitabı ve İhsan Gedik’e yapılan haksızlık

Ihsan gedik banner

Basınımız duygu sömürüsünü çok sever kaldı ki “acı yok mu acı” ile başlayan bir dönemimin ürünü olan haber bültenleri nice “gore” ve “korku” filmine polisiye romana malzeme çıkartacak şekilde her gece Türk insanına futursuzca sunulur ve acılar, dramlar ve zorluklar  duygulu bir şarkı eşliğinde verilir…

969023_10151647997764865_1550002017_nKüçük Amerika olmanın hakkını verircesine tasarlanan bu haber bültenleri malzeme sıkıntısı çekmezler çünkü herşeyi birer malzemeye dönüştürebilirler. Bunun mazereti de hazırdır: HALK İSTİYOR!

Ver müziği, yürüt ağır çekimde bir de ağlattık mı Ratingte tavan yaparız!!!

Dünyanın en fazla TV izlenen ülkelerinden birisi olan Türkiye’de haber bültenlerinde ayda bir kere olmak kaydıyla bir Yeşilçam emekçisinin dramını vermek adettendir. Yıllarca yüzlerce filmde oynamış oyuncuların ne büyük zorluklar içerisinde olduğunun altını, kendi yöntemlerini kullanarak, çizmek gerekir. Türk insanı acı çekenin hikayesi ile ilgilenir.

Bugün Vatan gazetesinde İhsan Gedik haberi de işte aynı bu mantıkla şekillenmiş bir haberdir. Aylar önce Üçüncü Adam sitesinde Ihsan Gedik‘in kitabının çıktığı haberini okumuştum.  Sanırım ağustos ayında kitaba ben de sahip olacağım.

Kızına facebook üzerinden ulaşabilirsiniz siz de neyse konumuza dönecek olursak vatan gazetesi İhsan Gedik‘in kitabını ve onu satmaya çalışmasını düzgünce haber yapmak yerine benim kanımı donduran bir başlık seçmiş:
Kaderi de ‘kötü’ oldu!

Sonra yazıyı yayına soktuktan sonra bir arkadaşım milliyetin haberini yolladı. Milliyet Zirveden yere çakılanlar diye bir köşe yapmış İhsan Gedik’in haberini de buraya eklemiş ve işin acısı kötü adam karaketerleri ile ünlenen oyuncunun Kötü adamları canladırmasının altını çizmek adına İhsan gediğe Kötü adam demişlerdi. Hem de tırnak işaretsiz  Kötü adamın kötü kaderi diye başlık atmışlardı. Yani editörü de sınıfta kalmıştı. haberdi: http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/36168-yasam-zirveden-yere-cakilan-hayatlar/

Haberlerin içerikleir zaten aynı ve bir şekilde yaşanan zorluğa değiniliyor ama benim kanımı donduran dikkat öekmek için seçilen başlıkları…

Bu nasıl bir mantıktır nasıl bir habeciliktir bilinmez. Ama bu gibi haberleri vermenin bir usulü olmalı, insanların duygusunu sömürmeden bu oyuncuların gururunu kırmadan bu haberleri vermenin bir yolu olmalı. Bu basın değil, yayıncılık değil haber verme şekli değil.

Utku Uluer
ihsan-gedik-kpakUsta Sanatçımız İhsan Gedik’in Kaleme Aldığı ‘Dünden Bu Güne İhsan Gedik / Sinemada 48 Yıl’ Adlı Kitabı Tekrar Satışa Sunuldu:

Sinemamızın unutulmaz kavgacılarından, emektar sanatçımız İhsan Gedik‘in kaleme aldığı “Dünden Bu Güne İhsan Gedik / Sinemada 48 Yıl” adlı kitabı tekrar satışa sunuldu. Kitap, anı kitabı olmanın yanı sıra, çok kıymetli fotoğraflarla eşsiz bir sinema albümü niteliği de taşımakta.

Bu eşsiz kitaba ulaşmak isteyen okurlarımızın, usta sanatçımızın değerli kızı Fatma Türkan Gedik ile iletişim kurmaları gerekmektedir. (Alıntı Üçüncü Adam sitesi)

Kitabın fiyatı 50 TL‘dir.

 

Ihsan Gedik_684708376_n

musica

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir