20. Altın Koza’dan Türk Sinemasının 4 Ustasına Onur Ödülü

20. altın koza banner

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında verilen geleneksel Yaşam Boyu Onur Ödülleri, bu yıl oyuncular Çolpan İlhan, İzzet Günay ve Demir Görgün Karahan ile yapımcı Necip Sarıcı’ya takdim edilecek.

Zihni Aldırmaz yaptığı açıklamada “Altın Koza Film Festivali yayınladığı kitaplarla sinema tarihine önemli ve kalıcı katkılar sağlamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da onur ödülleri kapsamında İlhan, Günay, Karahan ve Sarıcı’nın sinema serüvenlerini anlatan kitaplar sinema yazarı Burçak Evren tarafından kaleme alınacaktır” dedi. Aldırmaz ayrıca onur ödülü sahibi sinemacıların filmlerinden oluşan seçkilerin de izleyiciyle buluşacağını belirtti.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanlığını, Berlin Film Festivali Avrupa Film Pazarı Direktörü Beki Probst yürütecek.

Yarışmaya başvuru yapan 47 eserden, 12’si jüri önüne çıkmaya hak kazandı. En İyi Film seçilecek eser, 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacak.

Yarışacak filmler:

Çanakkale: Yolun Sonu (Mustafa Kemal Uzun), Daire (Atıl İnaç), Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (Alphan Eşeli), Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu), Hadi Baba Gene Yap (Emre Yalgın), Hayatboyu (Aslı Özge), Jîn (Reha Erdem), Köksüz (Deniz Akçay Katıksız), Lal (Semir Aslanyürek), Soğuk (Uğur Yücel), Yarım Kalan Mucize (Biket İlhan), Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun)

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine, 19 Eylül Perşembe günü yapılacak Onur Ödülleri Töreni’nde verilecek.

Kaynak: Sadibey.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir