Tuncay Özinel de aramızdan ayrıldı

Tuncay Özinel_n

Cevriyem Filminde Küçücük bir rolde izlemiştim onu ilk olarak. .

Sonra Trt de siyah beyazlı yıllarda bir tv dizisinde hatırlıyorum hayal meyal.. Erotik yeşilçam komedilerinde oynadı. Ama hep tiyatro da sahnedeydi. Yeldeğirmenlerine savaş açan donkişot gibi. Kendi tiyatrosuyla sahne de kalan ender isimlerindendi.

Ve artık o da perde yi artık açamayacak.

Sahnede olamayacak.

İzleyicisini güldüremeyecek.

Ama anılarda ve sevenlerin kalbinde hep yaşayacak. Güle güle usta. Mekanın cennet olsun. (Sedat Akkurt)

Tuncay Özinel
Tuncay Özinel

Tuncay Özinel zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede sabah hayatını kaybetti. Son nefesine kadar tiyatro için çalışan Özinel’in cenazesi pazartesi günü toprağa verilecek. 12 Aralık 1942 doğumlu Tuncay Özinel 71 yaşındaydı.

Acılarının büyük olduğunu söyleyen Ankara Ekin Tiyatrosu kurucusu Faruk Güvenç hurriyet.com.tr’den Banu Şen’e duygularını anlattı:

“ Akşam zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmış. Cerrahpaşa’ya kaldırılmış sonra da Zeytinburnu’na sevk edilmiş. Solunum cihazına bağlanmış. Sabaha karşı durumu kötüleşip sabah saatlerinde hayatını kaybetmiş. Biz şu anda İzmir’de turnede bulunduğumuz için yanında değiliz. Kimsesi yoktu. Ancak Ali Poyrazoğlu ile çok yakındılar. Ali ağabey kötü durumda. Telefonlara cevap veremiyor. O ve Abdullah Şahin yanında. Benim kardeşim de orada. Bir de bir asistanı var. Şişli Belediyesi’yle görüşeceğiz. Pazartesi günü 10.00’da Şişli Kültür Merkezi’nde tören düzenleyip Teşvikiye Camii’nden uğurlamak istiyoruz. Tuncay ağabey çok sıkıntı, çile çekti. Çok mutsuzdu. Yaşadıkları ve sanatıyla ilgili beğenmeyip onu eleştiren sanatçılar vardı. Her şeye rağmen sevgi dolu bir yüreği vardı. Daha dün provası vardı. Tüm imkansızlıklara, maddi sıkıntılarına rağmen yeni bir oyun hazırlıyordu. Son nefesine kadar tiyatrodan kopmadı. Tiyatro sahnesindeydi. Herkes birer birer Yaprak Dökümü gibi gidiyor. O güzel insanlar, o güzel lezzetler bir daha gelmiyor…”

(Kaynak Aktif Haber)

 

 

One thought on “Tuncay Özinel de aramızdan ayrıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir