Ayşe Nana – Foto Galeri ve Video

banner_c4_nana

Ayşe Nana , ülkemizde bir filme yapımcılık yapmış olmasına rağmen sinemamızda çok yer almış bir isim değil. Ayrıca hakkında çok az yazı var ve maalesef bu sebepten pek tanıma fırsatımız olamıyor. Bu arşiv eksikliğinden dolayı bundan daha öteye de araştırmacılar tarafından gidilmemiş. Hakkındaki çok az bilginin yanı sıra o da zaten dünyaca tanınmasına sebep geceyi İtalya’da yaşamış. Gerçi gitmeden evvel Türkiye de kendi çevresinde ünlenmiş dergilere çıkmış ama asıl isim yapması farklı.

Dünyada artık Fellinin’nin La Dolce Vita‘sı ile özdeşmiş olmasına rağmen bugün Ayşe Nana popüler tarihimiz içerisinde çok önemli bir yere sahip. Etki bırakma, yurtdışında tanınma ve etkileşim konusunda sanırım Ayşe Nana‘nın yaptığını Türkiye’den başka biri başaramamıştı, Sibel Kekili için ona yaklaştı diyebiliriz bir de filmleriyle Yılmaz Güney söz sahibi olmuştur ancak Ayşe Nana bir fenomen.

Bir skandal ile isminin tanınması bugünki yaklaşımlarla incelendiğinde abartılı gelebilecektir. Ancak  gece kulübünde paparazzilere yansıyan ve Fellini‘yi etkileyen dansı istese de istemese de onun hayatını değiştirmiş ve Dünya Sinema tarihine ismini La Dolce Vita ile birlikte anılarak yazdırmış.  Ama yukarda da belirttiğimiz gibi onu tanımak pek mümkün olmadı ve bu konuda Türkçe kaynak çok az var. Bazı kaynaklar geçimsiz birisi olduğunu yazmışlar nedendir bilinmez ama internet üzerinde Türk kaynaklarda paylaşılan bütün fotoğraf ve videolar eski İtalyan l’Espresso dergisinden ve Hürriyetin haber fotoğrafları bile 1960 öncesine ait.

Ayşe Nana ‘nın aramızdan ayrılması üzerine kendi arşivimde bulunan ve başka yazılarda kullanmak üzere derlediğim galeriyi Sinematik Yeşilçam okuyucuları ile paylaşmak istedim. Bu farklı 16 kareye Sinematurk’te paylaşılmış eski dergiden taranmış fotoğraflar ile ünlü dans sahnesi fotoğraflarını ve birkaç fotoğrafı daha ekledim. Ayrıca yazının sonuna da Italyan bir gazetenin hazırladığını haberin videosunu ekledim. Fotoğrafların üzerine takılayarak büyütebilirsiniz. En alttaki fotoğraflar +18dir dikkatinize…

Ayşe Nana GALERİSİ

Ünlü dans gecesinden Fotoğraflar (bazıları +18)

2 thoughts on “Ayşe Nana – Foto Galeri ve Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir