Burak Gülgen’den Yeşilçam’ın Kötü Adamları bu cuma TRT’de

yesilcamin kotu adamalri 3

Yeşilçam’ın Kötü Adamları belgeseli bu cuma (10 ocak) gece 23:05 te TRT Haber kanalında. belgeselin tekrarı da 11 Ocak cumartesi 17:10’da yayınlanacak

Yeşilçam’ın Kötü Adamları

Film icabı çekilen görüntülerden beyazperdeye yansıyanlar, yıllarca insanları büyüledi. İyiler alkışlarla ödüllendiriliyor, kötüler atılan taşlarla cezalandırılıyorlardı. Kendisine taş atan seyircisine “atın atın, siz bana taş değil ekmek atıyorsunuz” demişti Erol Taş. Gerçekten de atılan o taşlar onun ödülüydü, rolünü başardığının göstergesiydi.

Yeşilçam’ın iyi kalpli fakat film icabı kötü adamları, tüm tepkilere rağmen sinemanın yıldızları, başrol oyuncuları kadar ilgi çekmiş, sevilmiştir hep. En tanınan, bilinen yüzlerdir “kötü adam”lar, Kolay kolay unutulmazlar. Çoğunun rekor sayıda filmi vardır. Hangi filmi izleseniz bu yüzlerden birini mutlaka görürsünüz.

Her filmin kötülüklerini iliklerimize kadar hissettiğimiz kötü adamları vardı. Onlarca başarılı oyuncu izledik kötü adam suretinde. Perdeden bize yansıyan görüntülerde ölümsüzleşen öyle roller ve oyuncular vardır ki kötünün, kötülüğün simgesi olmuşlardır. Kimi gülüşüyle, kimi bakışıyla, kimi acımasızlığı ve zalimliğiyle unutulmazlar arasında birer simgedir.

Yeşilçam’ın Kötü Adamları, Tayf&Sanat yapımcılığında gerçekleştirilen belgesel filmde hayat buldu.

Filmde Ahmet Tarık Tekçe’den Erol Taş’a, Kenan Pars’tan Hayati Hamzaoğlu’na, Atıf Kaptan’dan Altan Günbay’a, Turgut Özatay’a, Önder Somer’den Nuri Alço’ya Yeşilçam’ın efsane kötü adamlarına rastlayacaksınız; Sakın korkmayın! Çünkü onlar film icabı kötülerdi ve gerçekte her birinin altın gibi kalbi vardı.

Yeşilçam’ın Kötü Adamları

Tayf&Sanat takdim eder

Rejisör: Burak Gülgen

Program Ekibi
Senaryo: Mesut Kara
Anlatan: Faruk Üstün
Prodüktör: Belgin Baştürk
Kamera: Emre Altın
Montaj-senkron: Orçun Bilgin
Müzik: Tamer Süerdem, İlker Yurtcan, Mutlu Ödemiş

Fragmanı:
http://www.trt.net.tr/televizyon/detay.aspx?pid=35109

Yapım: 2013

yesilcamin kotu adamlari 2

One thought on “Burak Gülgen’den Yeşilçam’ın Kötü Adamları bu cuma TRT’de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir