Türkiye’de Korku Sineması Belgeseli

Korku filmleri Yeşilçam’da fazla denenmiş bir tür değildir. Gerilim türü biraz daha ağır basar sinemamız da ancak Korku mesafeli olunmuş türdür. Elimizden geldiğince biz de bu denemeleri paylaşmaya çalışıyoruz.

Korku sitesinden aldığımız habere göre Kaya Özkaracalar’ın perspektifinden Türkiye’de Korku Sinemasını anlatan belgesel Erkan Büker yönetmenliğinde çekilmeye başlanmış.

İlk çekimi mart ayında yapılan Türkiye’de Korku Sineması belgeseli, Kaya Özkaracalar’ın moderatörlüğünde gerçekleşiyor. Belgesel, korku türünün Türkiye sinemasındaki gelişimini süreçler içinde, yönetmen, yapımcı, oyuncu ve senarist yaratıcılarıyla yapılan röportajlarla ortaya koyacak. Yerli korku filmlerinin ilk örnekleri, 90 sonrası öne çıkan İslami motifleri önde olan korku filmleri ve yerel korku öğelerini kullanmadan türe hizmet eden filmler olmak üzere üç ana bölümden oluşacak belgeselde engin bilgisiyle Giovanni Scognamillo da yer alacak.

Korku sitesindeki haberde açıklandığı kadarıyla şimdiye dek Doğu Yücel, Taylan Biraderler, Osman Evre Tolga, Tan Tolga Demirci, Hasan Karacadağ, Biray Dalkıran ve Tolga Demirtaş ile görüşmelerin tamamlanmış olduğu belgeseli, Erkan Büker yönetiyor. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Tv bölümü öğrencileri ise çekim ekibini oluşturuyor.

 

Tolga Demirtaş ve Kaya Özkaracalar
Tolga Demirtaş ve Kaya Özkaracalar

Haberin tamamı: http://korkusitesi.com/haberler/turkiyede-korku-sinemasi-belgeseli

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir