Temizlenen, restore edilen filmler arasına Muhsin Bey’de giriyor

1806_03

Son dönem restore edilmiş filmler bizleri çok sevindirdi. Bu net görüntüler pek çok filmi yeniden izlememize sebep olurken aldığımız keyfide ikiye katladığını söylersek yalan olmaz. Bazı  filmleri esas renkleri ile görmek ve zihinlerimizde yer etmiş bu görüntüleri netleştirmek elbette farklı bir deneyim.

Sinemamızın son dönme yapılmış ve kanımca beklenen ilgiyi görmemiş filmlerinden Muhsin Bey filmi İstanbul Film Festivali’nde yer alan “Türk Klasikleri Yeniden” projesinin bu yılki filmi olarak belirlendi.

IKSV’nin bülteninde verilmiş detaylar şöyle:

İstanbul Film Festivali’nin artık gelenekselleşen “Türk Klasikleri Yeniden” projesinin bu yılki filmi belli oldu. Groupama’nın desteğiyle festivalde bu yıl Muhsin Bey restore ediliyor.

muhsinbey

Türk Sineması’nın 100. yılının kutlanacağı 2014 yılında Yavuz Turgul’un başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel ve Sermin Hürmeriç’in paylaştığı 1987 tarihli unutulmaz melodramı Muhsin Bey, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi tarafından restore edilerek izleyicilere sunulacak.

2005 yılında İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü’nü alan yönetmen Yavuz Turgul’un da filmlerinin arasında gözdesi olarak bilinen Muhsin Bey, 1988 yılında 7. İstanbul Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü ve1987 Antalya Altın Portakal’da En İyi Film ile En İyi Erkek Oyuncu dahil dört ödül birden kazanırken, 1988’de San Sebastian Film Festivali’nden de ödülle döndü. İlkelerine bağlı ancak çağının gerisine düşen eski bir müzik yapımcısı olan Muhsin Bey ve şöhret olmak isteyen Ali Nazik ismindeki saf delikanlının yakınlığına odaklanan filmin özgün müzikleri Attila Özdemiroğlu’na ait. Filmin başrolündeki Şener Şen de 2006 yılında, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı ise 2013’te festivalin Sinema Onur Ödülü’nü almıştı.

muhsinbeyB Muhsin Bey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir