Fantastik Türk Sinemasının acı kaybı: Erdo Vatan hayatını kaybetti

ayvalika_oyunculuk_atolyesi_aciyor
SİNEMA sanatçısı ‘Erdo Vatan’ olarak tanınan 79 yaşındaki Erdoğan Vatansever, Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ndeki evinde pankreas kanserinden yaşamını yitirdi.

ABD ve Türkiye’de çok sayıda filmde rol alan Erdoğan Vatansever, dün gece İskele Mahallesi’ndeki evinde, bir süredir tedavi gördüğü, pankreas kanserinden öldü. 2 aydan bu yana tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisi ardından 5 gün önce Burhaniye’deki evine döndüğü belirtilen Erdo Vatan’ın, ölüm haberini alan yakınları evine akın etti.

Yaşamının son dönemlerinde boşandığı eşinden olan 10 yaşındaki kızı Doğa Vatansever ile yaşayan usta oyuncunun cenazesinin yarın Burhaniye Koca Cami’de öğlen kılınacak namazın ardından Geriş Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

SON FİLMİNİ TAMAMLAYAMADI

Erdo Vatan’ın son olarak Havran’ın İnönü Köyü’nden Halil’in hayatını yazdığını anlatan yakın dostu, Kültür Tarihi Araştırmacısı Erdoğan Gazioğlu, “Erdoğan ağabey, çok çalışkandı. Rahatsızlığına rağmen hiç boş durmuyor, Durmadan senaryo yazıyordu. Havranlı Halil’in senaryosunu yazmak için gidip torunlarıyla görüştü, uzun araştırma yaptı. Onun filmini çekmeye hazırlanıyordu. Ancak, ömrü yetmedi. Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin” dedi.

Erdoğan Vatansever, daha önce İhlas Holding yönetim kurulu başkanı danışmanlığı görevinde de bulunmuştu.

holywood-un-dev-jonu-erdo-vatan-ayvalik-ta-3303928_o

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir