Yeşilçam Emekçisi Enver Dönmez Vefat Etti

yesilcamdan_bir_yaprak_daha_dustu_yesilcam_emekcisi_enver_donmez_vefat_etti_enver_donmez_kimdir_h149236

Yeşilçam’dan Bir Yaprak Daha Düştü, Yeşilçam Emekçisi Enver Dönmez Vefat Etti

Yılmaz Güney  ile tanıştım eve ekmek götürdüm’ diyordu bir röportajında, Yeşilçama ve Türk sinemasına ömrünü veren bir emekçi daha bugün aramızdan ayrıldı.

Yönetmen Esat Şekeroğlu kendi facebook sayfasından usta yeşilçam emekçisinin vefatını şöyle duyurdu: “Enver Abi, Malatya da bir film çekimine gitmiş orada rahatsızlanmış, 3 gün hastanede kalmış ve hastanede ölmüş. Yakınlarına haber verilmiş kimse sahip çıkmamış. Öldüğü yer de sahipsizler mezarında olacak, zaten kimsesi yoktu son yıllarda çok yalnızdı, Bakırköy’de nae şekeri, sakız satardı son zamanlarda geçimini sağlamak için.

10320455_223433131201352_2670729544646926304_n

Enver Dönmez ölürse bir daha dünyaya gelmez diyordu Haberci Gazetece Salim Kadıcık’a verdiği bir röportajda, Salim Kadıcık onu sakız satarken bulmuş ve bir süre hasbihal etmişlerdi.  Bakın neler anlatmıştı Enver Dönmez:

“1959 yılından bu yana hemen hemen altıyüze yakın birçok dizi ve sinema filmlerinde yer aldım. O yıllarda Yılmaz GÜNEY beni keşfettikten sonra evime ekmek götürdüm. Yılmaz GÜNEY, Ayhan IŞIK gibi değerler bir daha dünyaya gelmezler. Bunun yanında Enver Dönmez‘de öldükten sonra bir daha dünyaya gelmez.

Yılmaz Güney aramızdan ayrıldıktan sonra bir süre işsiz kaldım. O dönemlerde guruplaşmalar vardı, kadrolaşmalar vardı. Her bir yapımcı kendi kadrosunu kurmuştu. Başka bir kadro da mesela oynayan bir oyuncuyu mecbur kalmadıkça çağırmazlardı. Onun için ben de bir süre de olsa işsiz kaldım ve zaman zaman gündemde adımdan söz ettirdim ve unutuldum. İyi oyuncular, iyi karakterler, iyi aktörler gece ve gündüze benzerler. Bazen yıldız olurlar, gece karanlığında görünürler.

10151358_223437947867537_3312194784812468307_nSinemalar da buna benzemiyor mu? Bir sinemaya oturduğunda film başlamadan önce sinemanın bütün ışıkları söner ve film başladığında, işte o filmin yıldızları da beyaz perde de yüzlerini gösterirler. Yılmaz GÜNEY değerler gündüzleri güneş, geceleri aydı, bizde etraflarında birer yıldız misaliydik. O yıllarda büyük zorluklarla ekmeğimizi kazanmaya çalışıyorduk. Bugün ise Ökkeş ”Enver DÖNMEZ” zor şartlarda Bakırköy Özgürlük Meydanın’da damla sakızı satarak hayata tutunmaya çalışıyor. Film ve dizi yapımcılarına sesleniyorum gözlerini açıp Özgürlük Meydanı’na baksınlar.

Burada gerçek bir senaryo yazılıyor, bu senaryoda Enver DÖNMEZ’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Bu yaşam öyküsünü izlemek isterseniz ÖKKEŞ sinemasına bütün yapımcıları bekliyorum. 1 bilet alana, bir sakız bedava.

HABER : Salim KADICIK”

Kaynak: http://www.kadinhaberleri.com/magazin/yesilcamdan-bir-yaprak-daha-dustu-yesilcam-emekcisi-enver-donmez-vefat-etti-enver-donmez-kimdir-h149236.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir