Film Arası dergisi: Türk Sinemasında Kadın Tartışılacak

KadinSinema

Film Arası Yayın Yönetmeni Suat Köçer, Bayrampaşa Belediyesince düzenlenen “Türk Sinemasında Kadın” konulu programda, sinemamızın kadın algısını konuşacak.

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM), sinema konulu 4 haftalık bir programa başlıyor. Konuşmalar yaklaşık 2 saat sürecek. Türk Sinemasının 100. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek programa, Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, her hafta konuşmacı olarak katılacak. Türk Sinemasında Toplumsal Meseleler üst başlığını taşıyan etkinlikte, sinema yazarı Suat Köçer, sinemanın toplumsal meselelere bakışını değerlendirecek. Mayıs ayı boyunca, Çarşamba günleri düzenlenecek programda, konuyla ilgili önemli sahne ve fragmanlar da seyrettirilecek.

İLK KONU: TÜRK SİNEMASINDA KADIN

Etkinliğin ilk haftaki konusu ise “Türk Sinemasında Kadın” olarak belirlendi. Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nde, yarın 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programda, sinemamızın kadına bakışı, kadın karakterler ve kadın sorunlarının beyazperdeye yansıması gibi konular ele alınacak. Katılımın ücretsiz olduğu programa seyirciler de görüş ve sorularıyla katılabilecek.

10277421_10203808199385361_1692466965436573115_n (1)

SUAT KÖÇER

Suat Köçer, 1980’de Erzurum’da doğdu. Ortaokul yıllarında hikâyeler yazarak başladığı yazma serüvenine, 2002’den itibaren İstanbul’da devam etti. Çeşitli ulusal dergilerde sürdürdüğü kültür sanat konulu yazılarının ardından, tamamen sinemaya yöneldi. Türk Sineması eksenli eleştiri, araştırma-inceleme ve röportajları ulusal gazete ve dergilerde yayımlandı. Ağustos 2010′da Film Arası Sinema Dergisi’ni kurdu. TRT Türk’te Film Arası isimli haftalık sinema programını hazırlayıp sundu. Film Arası Sinema Dergisi’nde yazılarını sürdüren Köçer ayrıca, Yeni Şafak Gazetesi’nde Cuma günleri sinema sayfası hazırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir