Metin Öz’den bir Erol Taş ve Yıldıray Çınar anısı

images (2)

Sinematik Yeşilçam sitesinde okuyucularımızın ve Yeşilçam severlerin Yeşilçam ile ilgili başlarından geçen konulara da zaman zaman yer veriyoruz. Bu seferde 1972 yılına gidip Metin Öz’ün bir anısını paylaşacağız. Ayrıca Filmin Osmaniye’de geçtiği bilgisi de Yeşilçam filmleri ve Mekanlar arşivimizdeki yerini alıyor…

Bir dostun yeniden anlatmamı rica etmesi üzerine 12 yaşımda karşılaşıp konustuğum Erol Taş ve Yıldıray Çınar abimizle ilgili bir anımı Yeşilçamımızı seven yüreklerle izninizle yeniden anlatmak istiyorum; (Metin Öz)

1972karaduvakcapsuYıl 1972
Erol Taş ve Yıldıray Çınar “Kara Duvak” isimli filmi cekmek icin Osmaniye’de sehir oteline yerlesirler. Ben de 12 yaşında bir çocuğum o zamanlar… Otelin önünde izdiham yaşanır ki bırakın biz çocukları, koca koca adamlar artist görmek icin otelin katlarına bakarlardı. Anlayacağınız her gün sabahtan akşama kadar otelin önünde izdiham yaşanıyordu.

Akşamlari İbrahim Kurt gibi fuguranlar otelin onundeki kahveye girer yine izdiham… Koca koca adamlar kahvenin garsonuna bir Türk lirası rüşvet verip de kahveye girip İbrahim Kurt abiyi görürlerdi. Neden rüşvet derseniz kahvehanenin sahibi kimseyi içeri sokmuyor, anlayacağınız sadece rüşvetle içeri sokuyordu. Erol Taş ve Yıldıray Çınar kahvede olsaydi herhalde 5o liraya kadar çıkardı bu rüşvet. Tabi kahveci kahvenin pencerelerini de perde ile kapatmış kimse içeriyi göremiyordu.

Yine figüranlar lokantaya yemek yemeğe gidecek, biz cocuklardan tutun da koskoca adamlar İbrahim Kurt abimizle diğer adını bilmediğim figüranların peşinden 50 veya 60 kişi birden yürür adamlar lokantada ağız tadi ile yemek yiyemez ve lokantanın önünde izdiham olurdu. Ben de iİbrahim Kurt abimizin adını o dönemlerde öğrenmiştim.

Bir sabah şehir otelinin önünden tesadüfen benden ufak kardeşimle geçerken bir de ne göreyim? Erol Taş ve Yıldıray Çınar ile karşı karşıya geldik. Koca koca kazık gibi adamların sıradan figüran görmek icin can attığı günlerde Erol Taş ve Yıldıray Çınar abimizle kimseciklerin olmadığı otelin önünde karşılaşmakla bana büyük ikramiye aslında bize çıkmıştı. Hemen once Erol Taş abimizin elini öptüm. Bana “sağol yiğenim” dedi ve kafamı okşadı sonra da Yıldıray Çınar abinin elini öptüm ve peşlerinde biraz yürüdük. Arkalarından yürürken Yıldıray Çınar’ın Erol Taş’a “babalık” diye hitap ederek konustuğunu hala hatırlıyorum.

NOT: Bu yazı Metin Öz‘in izniyle yayınlanmaktadır.

999KARA_DUVAK_1972_3_ KARA DUVAK (1972)

YÖNETMEN VE SENARYO:
MEHMET BOZKUŞ
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:
FEVZİ ERYILMAZ

OYUNCULAR :
YILDIRAY ÇINAR,
ENDER ÇERÇİOĞLU,
EROL TAŞ,
HAMİT YILDIRIM,
ALİYE RONA,
DANYAL TOPATAN
YAPIMEVİ (ŞİRKET):

UMUT FİLM (ABDURRAHMAN KESKİNER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir