Yeşilçam Klasikleri – ŞEKERLİ MİSİN VAY VAY (1965)

Şekerli_misin_vay_vay_film_afişi

Bir süredir eski Yeşilçam Klasikleri olan siyah beyaz filmlerini pek izleyemiyordum… Elimdeki filmleri incelerken ismi gibi şekerli bir filme rastladım: “Şekerli misin vay vay“. Kadro 10 numara, senarist Sadık Şendil, yönetmen ise Sırrı Gültekin. Yani Klasik bir Yeşilçam klasiği! karşımızda. Ama filmin kaydı bozuk çıktı zevkten mahrum kaldım izleyemedim anlayacağınız…

Yine de filmi merak ettim internette biraz bakındım ki  film hakkında künyesi dışında pek bilgi girilmemiş.

Konusu ise  her yerde şöyle geçiyor: Askerden dönünce sevgilisini arayan bir gencin hikayesi…

Görsellerden anladığım kadarıyla Münir Özkul afacan mı afacan bir rolde, asıl oğlanımız Tamer Yiğit ise iki güzelimiz Selma Güneri ile Aysel Tanju arasında.   Yine de yazmaya değer bulduğum şu aşağıdaki detaylar ile karşılaşınca ben de filmi sitemize taşımaya karar verdim. Öncelikle film Kaleci Varol’un 3. filmiymiş. O yıllar oldukça popüler bir isim Varol.

tunca arslan futbol ve sinema
Tunca Arslan’ın Futbol ve Sinema kitabından Film hakkındaki kısım. Okumak için büyütünüz!

Sinema yazarı Serdar Akbıyık kaleci Varol’un filmdeki rolü üzerine şöyle bir bilgi vermiş:

1964 yılında Fenerbahçe ile Altay karşılaşıyor. Lefter herkesi çalımlıyor, şutunu çekiyor. O dönem Altay’da oynayan Varol planjonla topu tutuyor. Sonra dönüyor arkadaki kameralara poz veriyor. Bu durum bir iki kere tekrarlanıyor. Sonunda Lefter çok kızıyor ve hakeme gidip “Bre hakem bey. Burada maç mı oynuyoruz‚ yoksa film mi çeviriyoruz? Şu Varol denen adama baksana‚ kaleci değil aktör…” diyor.

Evet Varol Ürkmez‚ kamera karşısında hem futbolunu oynamakta‚ hem de film çevirmektedir. Sırrı Gültekin’in çektiği Şekerli misin Vay Vay filminin çekimleri o sırada habersizce yapılıyor.”

Film gerçek futbol maçından alınmış sahnlere sahip bu film yukarda da belirtildiği gibi Altay – Fenerbahçe maçından gerçek görüntülere sahip bir film. Aslında öte yandan yukardaki bilgiler daha detaylı şekilde Tunca Arslan‘ın Futbol ve Sinema kitabında anlatılmış. (Yanda kitaptan o kısmı okuyabilirsiniz).

Filmin ismi de bir Istanbul türküsü olan “Entarisi ala benziyor”dan geliyor. Pek çok sanatçı bu türküyü seslendirmiş ve o dönem yine popüler olduğu için sanırım şarkı sözleri filme aktarılmış.

Şarkının sözleri şöyle:

Entarisi ala benziyor
Şeftalisi bala benziyor
Benim yarim bana benziyor
Olamaz ne çare o nişanlıdır
Kaytan bıyıklı delikanlıdır

Şekerli misin vay vay
Kaymaklı mısın vay vay

Entarisi biçim biçim
Ölüyorum senin için
Bekletme gel başın için
Olamaz ne çare o nişanlıdır
Kaytan bıyıklı delikanlıdır

Şekerli misin vay vay
Kaymaklı mısın vay vay

Filmde yok ama türkümüzü de Zeki Müren’den dinleyelim

Film hakkında gerekli gereksiz bilgiler:

Yönetmen: Sırrı Gültekin
Senaryo: Sadık Şendil
Kamera: Rafet Şiriner, Kadir Çakar (Kamera Asistanı)
Yapım: Gültekin Film / Sırrı Gültekin

Oyuncular: Tamer Yiğit, Selma Güneri, Münir Özkul, Varol Ürkmez, Aysel Tanju, Tanju Okan, Özdemir Han, Mürüvvet Sim, Eşref Vural, Leman Akçatepe, İnci Duran

Askerden döndükten sonra sevgilisini arayan bir gencin öyküsü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir