Cevat Okçugil – Güzel Mecması 7.1993

cevat-okcugilCevat Okçugil ile ilgili 90larda karşılaştığımız tek yazılı kaynak Güzel mecmuasındaki söyleşi idi. Bugün bile Cevat Okçugil hakkında çok fazla bilgiye ulaşmak mümkün değil. Biz de Sinematik Yeşilçam olarak Cevat Okçugil ve filmleri konusuna eğilmeye karar verdik. Bu konuda en iyi referans ve başlangıç noktası da kuşkusuz Güzel Mecmuası olacaktır. Bu nedenle ilk olarak Güzel Mecmuasındaki sayfayı paylaşarak konuya başlıyoruz. Facebooktaki Fantastik Türk Sineması grubunda Okçugil üzerine Kaya Özkaracalar ile sohbet eden Güzel Mecmuasının yaratıcısı Serhat Köksal şu detayları da bizimle paylaştı:

orumcek adam“Cevat Okçugil’in 1966’da İSKELET ADAM üzerine: … filmin künyesi ile ilgili Cevat Okçugil in bu filmle ilgili bana söylediği tek bilgi kilink i 1966 yılında Orhan Alkan‘ın oynadığı . Ben de o yıllarda iddia sahibinden öğrendiğim bu bilgiyi 1993 yılında Güzel Mecmasında insanlarla paylaştım..

Elimdeki orjinal kilink fotolarını göstermiştim kendisine bunlardan biri o filme ait olabilir mi diye kendisi bunu seçmişti . film ile ilgili foto konusu çok sağlıklı değil . Olabilirde olmayabilir de.”

……………………………….o……………………………..

Cevat Okçugil is one of the most important director of Turkish Fantastic Cinema . He made some films in 70’s which he wrote their scripts during the shooting //

          Türkiyenin çizgi romandan uyarlanmış ilk kostümlü süper kahraman filmi olan Örümcek Adam’ı 1966’da yönetti. Yeşilçam’ın ilk James Bond’u “Ölüm Saçan Dudaklar ı yönetti . —- Ringo Gestopaya Karşı  – – Güzel Mecmasın’da 1993’de 4 sayfa olarak yayınlandı — bu sayfa ekzport versiyon — Cevat Okçugil ile Görüşme – interview ve kendisinin olduğu fotolar 22.7.1993 

tumblr_m5wfn7k4Lw1qdfoifo1_1280

kaynak: http://gozel.tumblr.com/post/25486225481/cevat-okcugil-guzel-mecmas-7-1993

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir