Sinematik Haber : Weng’s Chop Yeşilçam

Geçtiğimiz ay Sinematikle Dünya Turu kapsamında Yeşilçam üzerine yurtdışında gerçekleştirilen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Amerikan alternatif sinema dergisi Weng’s Chop 5. sayısında 7 sayfalık iki ayrı Yeşilçam makalesi yayınladı.

When Turkish Ninja Strike! Jeff Goodhartz tarafından kaleme alınan ve isminden de anlaşılacağı üzere Yeşilçamın ninja bakışı üzerine bir inceleme yazısı. Çetin İnanç Cüneyt Arkın ikilisi üzerinden Son Savaşçı ve Ölüm Savaşçısı filmlerinin incelemesiyle ninja furyasının Yeşilçamdaki yansımalarının zirve noktası sayılabilecek bu iki film görsellerle desteklenerek oldukça eğlenceli bir şekilde ele alınmış.

Sinematik Wengs Chop

Once Upon a Time in Anatolia ise Onar Films dönemi ortak çalışmalarımızdan yakın dostumuz Jared Auner‘in İrfan Atasoy filmlerine bir saygı duruşu. Onar Films basımları sayesinde Atasoy’u Kilink ve Casus Kıran gibi filmlerle tanıyan yabancı fantastik film severlere, oyuncunun Anadolu Westernlerinde bir zirve noktası sayılacak ve Sinematikte de ele aldığımız İblis ve Fikret Hakanın sıradışı yönetmenlik denemesi Hamal filmleri tanıtılıyor. Bu iki filmin ardından Atasoyun Yeşilçam sonrası kariyerine de kısaca değinilen yazı Gökay Gelgeç’e bir teşekkür satırı ile son buluyor.

Weng’s Chop u edinmek isteyenler, derginin facebook grubu üzerinden iletişime geçebilir :

https://www.facebook.com/groups/wengschop/

Dünya Turu kapsamında yurtdışında Yeşilçam üzerine gerçekleştirilen etkinlik ve yazılı yayınları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sinematik Wengs Chop 2

The Incredible Cinema Megazine! We’re a PRINT magazine focusing on exploitation, horror, adult, action, global & obscure cinema. It’s a fantastic magazine. My most recent is submitted for issue 13. Until that comes out, check out issues 8, 10, 11, and 12. I managed to sneak a review into each of those! All available on Amazon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir