Hollywood’da olsa fırtınalar estirecek 10 Yeşilçamlı

Sadri-Alışık-1

Türk sineması adeta bir jön fabrikası. Hollywood’daki örnekleriyle karşılaştırıldığında öyle büyük yeteneklere sahip olduğumuzu görüyoruz ki, dünyaca ünlü yıldızlar yerine bizim Yeşilçamlı jönlerimiz olsaydı sinema tarihi baştan aşağı değişirdi eminiz. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz Hollywood’da olsalardı fırtınalar estirmesi muhtemel 10 Yeşilçam jönü!

Kimisi aramızdan ayrıldı, kimisi aktif olarak mesleğine devam ediyor hepsi bizim değerlerimiz ve hepsinin de oyunculuk yetenekleri dünya standartlarında. Dünya sinemasında izlediğimiz bir çok meşhur yıldızdan eksikleri yok fazlaları var. Eğer Hollywood onları keşfetmiş ve filmlerde rol vermiş olsaydı eminiz o çok beğenilen filmlerde banko başrol oynarlardı. İnanmayanların gözünde canlanması için hazırladığımız görselleri takdirlerinize sunuyoruz:

1. Kadir İnanır

Eğer Hollywood yapımcıları İnanır’ın Deli Kadir performansını görmüş olsalardı, Stallone Rambo filminde ancak havaya sıkılan mermi olabilirdi. Vietnam askerlerinin üstüne “Taş kesilin uleyn!” diye bağırarak elindeki RPG ile taarruza geçen bir Kadir İnanır hiç şüphesiz sinema tarihine altın harflerle geçerdi.

Kadir-İnanır

2. Kartal Tibet

Tarkan filmini görmüş bir yapımcı efsanevi film Ben-Hur’un başrolünü direkt Kartal Tibet’e verir hatta senaryoyu değiştirip kahramanın yanına bir de kurt katardı.

Kartal-Tibet

3. Ediz Hun

Romantik filmlerine aşina olduğumuz Ediz Hun’un potansiyelini doğru yorumlayan bir yapımcı, eminiz Kirk Douglas’a yol verip Spartacus rolüne Ediz Hun’u kafadan yazardı.

Ediz-Hun

4. Tarık Akan

Tarık Akan’ı sinemada pek fazla dövüşürken görmedik ancak Hollywood yapımcıları o boyun posun, endamın ve delici bakışların hakkını verirlerdi. Güdük boyuyla Ivan Drago karşısında sinek sıklet kalan Stallone yerine kesinlikle Tarık Akan’ın daha bir göz alıcı olacağına kanaat getirirlerdi.

Tarık-Akan

5. Sadri Alışık

Rahmetli Sadri babamız da efendiliğiyle ve duruşuyla kesinlikle Sean Connery’den daha bir James, daha bir Bond ve daha bir 007’dir. Hollywood yapımcıları onu bir kez izleseydi belki Sean Connery anca sokakta hotdog tezgahı işletiyor olurdu.

Sadri-Alışık-1

6. Ayhan Işık

Sadri Alışık demişken en kral arkadaşı Ayhan Işık’ı unutmak olur mu hiç… Pekala Ayhan Işık da duruşuyla karizmasıyla zamanının Superman’ı olarak fırtınalar estiriyor olabilirdi.

Ayhan-Işık Yeşilçamlı

7. Cüneyt Arkın

Tartışmasız bir şey var ki eğer Hollywood yapımcıları Cüneyt Arkın’a bir şans tanısaydı İyi Kötü Çirkin filminde Clint Eastwood anca figüranlık yapabilirdi. Hatta Cüneyt Arkın filmde hem iyi, hem kötü, hem de çirkin rolünü tek başına bile çıkarabilirdi.

Cüneyt-Arkın

8. Kenan İmirzalıoğlu

Yeşilçamlı değil ama onu devam ettiriyor… Biraz da modern zamanların jönlerine bakacak olursak Kenan İmirzalıoğlu eğer bugün Hollywood tarafından keşfedilmiş olsa Ben Affleck tartışması hiç yaşanmaz Batman rolü kafadan kendisine teslim edilirdi.

Kenan-İmirzalıoğlu

9. Kıvanç Tatlıtuğ

Hayır photoshop yapmayı unutmadık, Kıvanç role o kadar güzel oturuyor ki Hollywood yapımcıları görse peşini bırakmaz. Bugün bir Thor’un kolay kolay yetişmediği memleketimizde Kıvanç Tatlıtuğ’un kıymetini bilmek lazım. Yeşilçamlı değil ama en güzel de bu uydu…

Kıvanç-Tatlıtuğ

10. Kemal Sunal & Halit Akçatepe

Star Wars serisini izleyip R2-D2 ve C-3PO karakterlerinin sahnelerinde sizin de aklınızdan aynı ikili geçmiyor mu? Boyları olsun yaptıkları hareketler olsun, kendi aralarındaki dialogları olsun bu sempatik robotlar adeta bir Kemal Sunal – Halit Akçatepe ikilisi. Belki de George Lucas, Sunal ve Akçatepe’yi görmüş olsa robot karakteri senaryodan çıkartıp yerlerine Şaban ve Ramazan adında iki Türk karakter koyardı kim bilir. Kesin olan bir şey var ki kesinlikle Star Wars serisine çok başka bir tat katarlardı.

Kemal-Sunal-Halit-Akçatepe

 

kaynak: radikal gazetesinin pazar eki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir