Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Tuncay Gürel Hayatını Kaybetti

kucuk-eniste-herkesi-huzne-bogdu-tuncay-gurel-kimdir-71860
Tüm yeşilçam severlerin başı sağolsun.

İzmir’de tiyatro gösterisi için bulunduğu sırada rahatsızlanıp Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılan ve KOAH tedavisi gören sinema sanatçısı Tuncay Gürel, hayatını kaybetti. Gürel’in daha öncede sosyal medya üzerinden hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlar yapılmış, oğlu Halim Gürel de bu duruma tepki göstermişti. Başrollerinde Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen’in oynadığı Tosun Paşa filminde küçük enişte karakterini canlandırmasıyla tanınan Tuncay Gürel, geçen temmuz ayında tiyatro gösterisi için İzmir’e geldi. Burada rahatsızlanan Gürel, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisi görmeye başladı. 12 Temmuz’dan beri hastanede tedavi gören Tuncay Gürel, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Konu ile ilhgili haber videosu:
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/68098/0/yesilcam-in-kucuk-enistesi-tuncay-gurel-i-kaybettik

tuncay_gurel_hayatini_kaybetti_h92517

Yarım asırı bulan sanat hayatına İtalyan ve Fransız sirklerinde tiyatro gösterileriyle başlayan Tuncay Gürel, Bizimkiler ve Uzaylı Zekiye’nin aralarında bulunduğu çok sayıda televizyon dizisinde iz bıraktı.

Bülent Pelit’in facebookta paylaştığı not sanatçıyı anlatmış ve  hepimizin duygularına da tercüman oldu.

Hepimiz kendisini Tosun Paşadaki küçük enişte olarak tanıdık. Tam bir tiyatro ve sinema emekçisiydi. Babamın çektiği Enayiler Kralı Murtaza filminde bakkal çırağı Hüseyin rolündeydi, ilk tanışmamız oradaydı, o filmin üstünden yedi sekiz sene sonra benim yönettiğim “Şişman ile Pişman” filminde çalıştık. İstanbul dışı bir iş olduğunda ekip muhabbetleri çok daha derin oluyor. Ekibimizin neşe kaynağı idi, bir zamanlar evlenmenin eşiğinden döndüğü Nilgün ablada reji asistanı olarak setteydi, birbirlerine çok düzeyli olarak takılırlardı. Sonraları Nilgün abla, çok önemli bir sinema oyuncusu Erdoğan Seren ile evlenmiş. O ekipten gidenleri bir düşünüyorum, yapımcı Nihat Cerit, reji asistanı Nilgün Seren, oyuncular Kazım Kartal, Nihat Nikerel, Baykal Kent, Reyhan Ayyüzlü, Cafer Atalay, Nedim Doğan, Mustafa Suphi ve en son Refik karakteri Tuncay Gürel. Birer birer gidiyor güzel insanlar ve bu gidişlere içim inanılmaz acıyor. Mekanın cennet olsun Tuncay abi.

25545970 20140813_145140
fft1_mf578864
-quot-k-uuml-ccedil-uuml-k-eniste-quot-hayatini-kaybetti-783558-quot-k-uuml-ccedil-uuml-k-eniste-quot-hayatini-kaybetti-783560
tuncay gurel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir