ALTIN KOZA BAŞLADI

altın koza 2014Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Altın Koza Film Festivali 15 Eylül Pazartesi günü başladı. 21 Eylül’e kadar devam edecek festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Yarışmalar dışında dünyanın çeşitli ülkelerinden 205 film, 10 sinema salonunda 515 tekrarla izleyiciyle buluşacak. Festivalin devam ettiği bir hafta boyunca çeşitli sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmaları yapılacak. Festivale damgasını vuran tema ise, Türk Sineması’nın 100. Yılı olacak. 16 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Açılış Töreni’nde sinemamızın 100. Yılı, sinema emekçilerinin katılımıyla kutlanacak. Yine Türk Sineması’nın 100. Yılı temalı söyleşiler ve sergiler 15 – 21 Eylül haftası boyunca sanatseverle buluşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali yarın (15 Eylül Pazartesi) başlıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Bu yıl 21.cisini düzenleyeceğimiz Altın Koza Film Festivalimizin devam edeceği hafta boyunca ücretsiz gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize, tüm halkımız davetlidir’ dedi.

Festivalde her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Son bir yıl içinde çekilmiş Türk filmlerinin başvurduğu yarışmada, 12 film jüri önüne çıkacak.

Yarışmada Derviş Zaim’in “Balık”, Mahur Özmen’in “Beni Sen Anlat”, Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın “Deniz Seviyesi”, Halil Özer’in “Firak”, Kenan Korkmaz’ın “Gittiler: Sair ve Meçhul”, Ertan Velimatti Alagöz’ün “İçimdeki Balık”, Murat Düzgünoğlu’nun “Neden Tarkovski Olamıyorum?”, Görkem Şarkan’ın “Nergis Hanım”, Ozan Açıktan’ın “Silsile”, Nesimi Yetik’in “Toz Ruhu”u, Onur Aydın’ın “Yağmur – Kıyamet Çiçeği” ve Evren Erdem’in “Yola Çıkmak” isimli filmleri, jürinin değerlendireceği finalistler olarak karşımıza çıkıyor.

Başkanlığını daha önce düzenlenen Altın Koza Film Festivallerinde en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini de almış olan ünlü yönetmen Reha Erdem’in üstleneceği jüride;‘11’e 10 Kala’ filmi ile yine Altın Koza ’da en iyi film ödülü kazanmış yapımcı Nida Karabol, ulusal ve uluslararası pek çok ödüllü filmde görev almış görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, geçen yıl “Yozgat Blues” adlı filmiyle Altın Koza ‘da en iyi film ödülünü kazanan, sinemamızın genç yönetmenlerinden Mahmut Fazıl Coşkun, 20. Altın Koza Film Festivali’nin en iyi kadın oyuncu ödülü sahibi Ahu Türkpençe, Cannes’dan Altın Palmiye ile dönen “Kış Uykusu” filminde de yer alan ödüllü oyuncu Ayberk Pekcan ile “Gönül Yarası” ve “Av Mevsimi” gibi birçok unutulmaz filmde çalışmış müzisyen Tamer Çıray görev alacak.

Yarışmada, ‘En İyi Film’ seçilecek eser, 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacak. Tüm kategorilerde ise, toplam 630.000 TL ödül dağıtılacak. Ödüller, 20 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir