Yeşilçam Arkeolojisi: Bir başka Türk işi Uzay Yolu

alingan gemisi altan erbulak uzay yolu

Bildiğiniz gibi dünyada çekilen ilk Uzay Yolu (yani orijinal ismiyle Star Trek) filmi, Turist Ömer Uzay Yolunda filmi idi. 60larda ve 70lerde hala çok popüler olan orijinal kadronun oynadığı dizi televizyon da da  ilginç bir şekilde yer bulmuş.

Yukarıdaki fotoğraf TRT‘de yayınlanan Nevra Serezli, Altan Erbulak, Metin Serezli gibi tiyatro kökenli oyuncuların yaptığı “Deneme Televizyonu” isimli komedi programından alınma diye tahmin ediyoruz. Metin Serezli ve Altan Erbulak zaten Çevre Tiyatrosu’nda birlikte yer alıyorlar. O döneme ait görüntü elimizde olmadığı için bu skeçin yer aldığı Alıngan Gemisi‘nin programa ait mi yoksa ayrı bir program olarak mı yapıldığını doğrulatamadık. Ayrıca fotoğrafın tam tarihini de bilmiyoruz Program için Levent Kırca’nın Olacak O kadar nın atası dememiz yanlış olmaz.

Alıngan gemisinde Metin Serezli Kaptan Kirk olmuş, Altan Erbulak ise Mr Spock‘ı canlandırıyormuş. Arkada Mr Chekov ise sanırız Mete İnselelAltan Erbulak’ın bakış attığı kişide rahmetli Pekcan Koşar.

Fotoğraf tahminen Sunay Akın‘ın arşivinden…

Verdiği ek bilgiler için Tamer Yiğit‘e teşekkür ederiz.

One thought on “Yeşilçam Arkeolojisi: Bir başka Türk işi Uzay Yolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir