YILMAZ GÜNEY FİLMLERİ HAFTASI SETEM AKADEMİ’DE

Yılmaz Güney filmleri haftasi9 EYLÜL 2014 SALI GÜNÜ YILMAZ GÜNEY VE ERKAN YÜCEL BİRLİKTE ANILACAK.
Sinemamızda derin izler bırakan yazar, yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney, ölümünün 30. yılında SETEM Akademi’de bir film haftası düzenlenerek anılıyor. ( 9 Eylül Salı – 14 Eylül Pazar günleri arası)
Etkinlikte Yılmaz Güney filmleri gösterilip, Yılmaz Güney Sineması hakkında konuşulacak.
Hafta boyunca Yılmaz Güney’in; Endişe, Yol, Aç Kurtlar, Seyithan, Düşman, Sürü, Umut, Zavallılar, Arkadaş, Duvar, Ağıt filmleri gösterilecek.

ETKİNLİK PROGRAMI
9 Eylül 2014 Salı günü Yılmaz Güney ve Erkan Yücel birlikte anılacak. Erkan Yücel’de Yılmaz Güney gibi 9 Eylül tarihinde aramızdan ayrılmıştı.
Saat 16.00’da Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı, Şerif Gören’in yönetmenliğini üstlendiği, Erkan Yücel, Ayşe Emel Mesci ve Kamuran Usluer’in başrollerini paylaştığı “Endişe” filmi ile başlayacak.
“Endişe” filminin gösteriminden sonra saat 18.00’da açılış kokteyli düzenlenecek. Kokteyl sonrası saat 19.00’da Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı, Şerif Gören’in yönetmenliğini üstlendiği, Tarık Akan ve Şerif Sezer’in başrollerini üstlendiği “Yol” filmi gösterimi yapılacak.
“Yol” filmi 1982 yılında Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülünü kazanmıştı. “Yol” filminin gösteriminden sonra Hüseyin Karabey, Yılmaz Güney sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

10 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 18.00’da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, başrollerini Yılmaz Güney, Sevgi Can ve Hayati Hamzaoğlu’nun paylaştığı “Aç Kurtlar” filmi gösterilecek.
Saat 20.00’ da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, başrollerini Yılmaz Güney, Nebahat Çehre ve Hayati Hamzaoğlu’nun paylaştığı “Seyithan” filmi gösterilecek.

11 Eylül 2014 Perşembe günü saat 18.00’da senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı, Zeki Ökten’in yönetmenliğini yaptığı, Aytaç Arman ve Güngör Bayrak’ın başrollerini paylaştığı “Düşman” filmi gösterilecek.
Saat 20.00’da senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı, Zeki Ökten’in yönetmenliğini yaptığı, Tarık Akan, Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz’in başrollerini paylaştığı “Sürü” filmi gösterilecek.

12 Eylül 2014 Cuma günü saat 18.00’da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, başrollerini Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak ve Gülsen Alnıaçık’ın paylaştığı “Umut” filmi gösterilecek.
Saat 20.00’da senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı, Yılmaz Güney ve Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı, Yılmaz Güney, Yıldırım Önal, Güven Şengil ve Seden Kızıltunç’un başrollerini üstlendiği “Zavallılar” filmi gösterilecek.

13 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da Ahmet Soner (Yılmaz Güney’in asistanı ve Yılmaz Güney Belgeselinin yönetmeni), Ahmet Çadırcı ve Serdal Doğan ile Yılmaz Güney sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Söyleşinin ardından saat 18.00’da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, Yılmaz Güney, Melike Demirağ ve Kerim Avşar’ın başrollerini paylaştığı “Arkadaş” filmi gösterilecek.
Saat 20.00’da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, Tuncel Kurtiz, Ayşe Emel Mesci, Nicollas Hossein ve İsabella Tisandier’in başrollerini paylaştığı “Duvar” filmi gösterilecek.

14 Eylül Pazar günü saat 18.00’da yönetmenliğini ve senaryosunu Yılmaz Güney’in üstlendiği, Yılmaz Güney, Sermin Hürmeriç ve Hayati Hamzaoğlu’nun başrollerini paylaştığı “Ağıt” filmi gösterilecek.
Tüm gösterimler ÜCRETSİZ’dir.
SETEM : Ergenekon Cad. Ahmet Bey Plaza No:10 K:7 Pangaltı-Şişli/İstanbul
SETEM AKADEMİ : Kazım Orbay Cad. No:3B Bomonti Park AVM 205 F
Bomonti-Şişli/İstanbul
Cep:+90 532 509 20 12
Tel: +90 212 232 35 42 – +90 212 230 15 08

Yilmaz Güney

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir