Behçet Nacar’ın ardından…

maskeli ucler behcet nacarÖyle lafı çok uzatmamak gerekli… Türk Sineması eşittir Yeşilçam demeyi yeğlesekte artık tanımdan uzaklaşılıyor zaten yeşilçam sokaktan ayrı bir yapılanma var. Şu an diziler  aynı formülü kullansa da yeşilçam olarak tabir ettiğimiz dönem 80lerin sonunda bitti. Değişim ve dönüşüm hayatın vazgeçilmez bir gerçeği.

Lafı çok uzatmamak gerekli dedim elimiz gitmese de yaprak dökümü diye başlık atsakta ölümü yakıştıramadığımız pek çok isim hem sanat hayatlarının hem de yaşamlarının son döneminş yaşıyor artık. Bizlerde yeşilçamı unutulmaz ve ölümsüz kılma adına içerik üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biz yazdıkça o isimler yaşayacak biz yazdıkça hatırlattıkça o isimler unutulmayacak.

Evet dün Behçet Nacar‘ı (Behçet Nacaroğlu) kaybettik. Sinematik Yeşilçam’da Komando Behçet, Parçala Behçet filmlerinden yola çıkarak bir süredir ele almayı düşündüğümüz bir kahramandı ama ölüm en hakiki belirleyici ve bize öğrettiği bir ders var: Bu değerleri yaşarken de unutturmamak…

Zaman en büyük düşman, hayat dur durak bilmeden devam eden ve önüne çıkanı deviren bir godzilla. Biz de kaybettiğimiz Behçet Nacar‘ı kaybettiğimiz diğer güzel insanlar gibi sitemizde yaşatmaya devam ediyoruz. O açıdan Behçet Nacar‘da artık ÖLÜMSÜZ! O artık filmleriyle yaşayacak.

Behçet Nacar benim için Kazım Kartal ile birlikte yeşilçam’ın bazı noktalarına yapılan eleştirilere göğüs geren savaşçılardan birisi son kalelerden birisi idi. Bu 2 isim yeşilçamın son döneminde hem seks furyası dönemi hem de arabesk döneminde yer almıştı ama özellikle de ikisi başkalaştırılmıştı. Erotik furya dönemin kurban edilen kadınlar dışında erkekler içinde 2 kişide kurban edilmek istenmişti ama bu iki isim dik durmuşlardı. Behçet Nacar siyah beyaz avantür filmlerden beri kötü adamı hakkıyla oynamış ancak bir de Parçala Behçet ve Komando Behçet ile kendi ekolünü yaratmıştı. Kamera önü ve arkasında sinemaya gönül vermiş ve oyunculuktan çekilse bile hala sektörün kalbinde yeşilçamın yüreğinden kopmamıştı. Kostüm kiraladığı ofisi de hala oradaydı…

Onu da pek çok çok değer gibi kaybettik. Bize asıl düşen onu şimdi ölümsüz kılmaktır. (Utku Uluer)

 parcala+behcetFacebook üzerinde rastladığımız Behçet Nacar ile aynı setleri paylaşmış isimlerden birkaç notu tarihe not düşmek adına sizlere aktaralım …

Babamın en çok sevdiği sinema insanlarından biriydi Behçet Nacar. Küçük rollerde oynarken keşfettiği Behçet Nacar’a, Kızım Sana Emanet filminde ilk başrolünü vermişti. Mekanı cennet olsun Behçet Ağabeyin. Türk sineması için büyük kayıp.

Behçet ağabey, Yeşilçam’ın kalbiydi. İyilik sever, herkese karşı şefkatli güzel huylu bir insandı. Hatta gariban sinemacılara ışık, minibüs, mekan, kostüm gibi lojistik destekler yapardı, filmlerine bir nebze olsun katkısı olsun diye. Ben şahsen onu ParçalaBehçet olarak değil, hepimiz Behçet ağabeyi olarak hatırlıyorum ve hep öyle anacağım. Behçet Nacar, o zamanlar işletmeci olan Arap Hakkı’nın tasarrufu ile Çetin Dağdelen (Deve Çetin) yapımcılığında Parçala Behçet’i yaptı. Melih Gülgen’de yönetti. Evet bu Türk sinemasında bir ilkti ve seks furyasını başlattı, ama Behçet ağabey filmlerinde, bırakın iç çamaşırını pantolonunu bile çıkarmadı. Peşinden şimdi saygın bir çok insan hard sahnelerde oynadı ama nedense onlar unutuldu, şimdilerde o filmlerden büyük paraları bulmuş kişilerin maske takarak porno sahneleri var ama bunları kimse görmez yada bilmez diyelim. Behçet Nacar, Kazım Kartal gibi insanlar gelir akla hep. Bu işlerin günah keçisi olarak diyetini öderler. Mekanları cennet olsun. (Bülent Pelit)

———-oOo——–

Bir dönemim Parçala behçet’i (Behçet Nacar) kaybettik.Cizdiği tipler dışında iyi adamdı.Bağımsız film yapanlara yardım etti. köstüm verdi.aksesuar verdi. /Birlikte “Deli Balta “adlı dizide de oynadık.Eskişehirde aynı otel odasını da paylaştık. Bir döneme ismini vermiş fenomenlerdendi.  (Osman Cavcı)

———-oOo——–

Allah rahmet eylesin..Yeşilçam’ın temel taşlarındandı..Yaklaşık 20 yıl önce birlikte yolculuk yaptık..Bol bol sohbet etmiştik..Temiz kalpli ve beyefendi bir kişi olarak gönlümüzde yaşayacaktır.. (Ali Suat Arancı)

Umur Ozluer'in paylaşımı
Umur Ozluer’in paylaşımı

Bitti, The End, Son.

Beyaz Perdede bir sinema emekçisi daha, hayal olarak yaşayacak. Sevgili Behçet Nacar dostumuz anıldıkça yaşasın, Allah rahmet eylesin. Parçala Behçet’te birlikte çalıştık rahmetli ile. Melih Gülgen yönetmendi çektiğim afiş fotoğrafı ile film bütün işletmelere satıldı ve büyük iş yaptı.Behçet’le birlikte Melih Gülgen’in de şansı açıldı. O filmdeki sahneler daha sonra başlayan seks furyası filmlerin yanında gerçekten çok masum kaldı. (Umur Ozluer)

———-oOo——–

Yeşilçam’da ağzına vur lokmasını al denilebileck derece de tek adamı, kardeşim güle güle git. Rahmetler senin olsun. Kurban ı hiç sevmem ama yaradan hepimiz kurban olacağız.

BENİ YALNIZ BIRAKTINIZ, ÖNCE SEVÏNÇ PEKİN, ARKASINDAN SÜHEYL EĞRİBOZ VE BUGÜN DE BEHÇET NACAR……..

BEHÇET SENİNLE ÖBÜR TARAFTA BULUŞACAĞIMDAN EMİN DEĞİLİM, SENİN MEKÂNIN CENNETTİR MUHAKKAK. AMA SÜHEYL İLE BULUŞURUZ HERHALDE. EN KIZDIĞIM KELİME MUKADDERATTIR, HER FANİ BU KURALA UYACAKTIR. RUHUN ŞAD OLSUN (Ekrem Gökkaya)

 

behcet nacar 23

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir