Gölge e-Dergi Kasım 2014 Sayı 86

Gölge e-Dergi Kasım 2014 Sayı 86 KAPAKGölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 86. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde…

Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 86. sayının içeriğinden de bahsetmeli… Her şeyden önce Altın Portakal’daki sansür tutumuyla alakalı açıklamamızın dergi içerisinde yer aldığını belirtiriz.

Bu sayının kapağı Eren Ersoy’dan geldi.

Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Bora Örçal’ın yazıp çizdiği “Garibet”. Emin Mamedli’nin yazdığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği “Harry Kane”.

Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Sadık Yemni’den “Cinofreni”, illüstrasyonu Ozan Soyman’dan. Bahadırhan Dinçaslan’dan “Ak Don III-Demircioğlu”, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Kıvılcım Arduç’tan “Günahların Bekçisi 5-Bahçıvan”, illüstrasyonu Can Baran’dan. Atilla Bilgen’den “Hayaletin Hayali”, illüstrasyonu Başak Çetinkaya’dan. “Konstatinopol’de Bir Selçuklu”, öykü Emre Taş’tan illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den.

Bu sayıda “Korku Köşesi”nin öykülerle birlikte şiir ve folklor yazıları da yer aldı; “Böyle Olacağını Tahmin Etmeliydim”, öykü Türker Beşe’den, illüstrasyonu Hüseyin Esen’den. Edward Estlin Cumming’den “Hişt Dinle” adlı korku şiiri, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten geldi. “Morgda”, öykü Mehmet Berk Yaltırık’tan, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Folklor yazısı babında sizlere hazırladığımız “Dehşetler Albümü”nde Karakura isimli mahluktan bahsettik, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten geldi. Can Çelikel, “Zavallı” adlı öyküsüyle yer aldı, illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’ten. Yine Mehmet Kaan Sevinç, “Göl Canavarı” adlı çizgi romanı hazırladı.

Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Gölge Şairimiz Yusuf Gürkan, “Vampir Şövalye’nin Dirilişi” adlı şiiriyle yer aldı. İllüstrasyonu Gülhan D. Sevinç’ten geldi.

Bu sayıda Kaya Özkaracalar önemli bir çizgi roman incelemesiyle yer aldı: “Tenten’i Türkiye’ye Tanıtan Yayıncı: Çocuk Dergileri Yayıncılığından Sovyet Casusluğuna Hamid Şendur”.

Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay yeni romanı “Ecel” ile arz-ı endam eden Funda Özlem Şeran’ı ağırladık.

Gölge e-Dergi olarak Ekim ayında düzenlenen Kontakt-5 etkinliğindeydik, bundan bahsettik. Yeni hazırlanmakta olan ilginç bir Batman filmiyle ilgili habere ve Kasım’da 20. Yılını kutlamaya hazırlanan Gezici Festival’in haberine yer verdik.

Çizgi roman kahramanları incelemeleriyle Gölge e-Dergi’nin her sayısında yer alan Tunç Pekmen, bu sayıda: “Kaybolup Giden Bir Evren: Ultraverse” konulu incelemesiyle yer aldı.

Bu ayın sinema yazısı Hakan Tunga Kalkan’dan geldi. Hakan Tunga Kalkan, “2014’ün Sinemada Çizgi Roman Uyarlamaları” başlıklı yazısıyla yer aldı.

Bir Gölge e-Dergi klasiği olmuş olan Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema festivali yazısı ile aramızda. Kendisi Ekim ayında düzenlenen “Filmekimi Günlerini” anlattı.

Bu sayının arka kapağını Hüseyin Esen çizdi.

Dergiyi indirip okumak için:  https://www.mediafire.com/?tfpw2xy58ou68h6

Dergiyi internetten okumak için: http://issuu.com/golgedergi/docs/g__lge_e-dergi_kas__m_2014_say___86

Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi

Facebook grubumuz için: https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/

Bize; [email protected] adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…

Gölge e-Dergi Editörü

Mehmet Berk Yaltırık

tumblr_static_golgeedergi_logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir