Marmaris Yeşilçam Günleri 14-16 Kasım

marmaris banner

Şimdi Sinema Zamanı
14 Kasım tarihinde Türk Sineması 100. Yaşını “Marmaris Yeşilçam Günleri” etkinlikleri ile kutluyor.

Bu özel gün için ülkemizin birçok yerinde tertiplenen kutlama organizasyonlarına, sinemaya emek veren, dönemlerinde bir yıldız gibi parlayarak halkın duygularını, umutlarını, özlemlerini hayal perdesine taşıyan oyuncular ve bir ekip işi olan filmciliğin kamera arkasındaki emekçileri hala ilk günkü heyecanları ile katılıyorlar.

marmaris 002Marmaris Yeşilçam Günleri sizlere onca olanaksızlık içerisinde Türk Sinemasında neler yapıldığını anımsatmak ve bu günlere nasıl gelindiğini göstermek üzere Kalimerhaba Derneğimiz ve Marmaris’te yaşayan sinema oyuncuları ile emekçilerinin katkıları ile hazırlanmış Türk Sinemasının halkla buluşmasını hedeflemiş “kırmızı halısız” bir organizasyondur.

Bu etkinlikler sırasında Sinema Yazarı Vadullah Taş’ın özel koleksiyonundan oluşan Blue Port AVM Salonlarındaki Sinema Afişleri Sergisinde anılarınız olan birçok filme rastlayacak, o günleri çocuklarınız ve torunlarınızla paylaşacaksınız.

Ayrıca sinemaların birer ışıltılı saray olduğu günleri tekrar yaşayacak, açık hava sinemalarını anımsayacak ve sinemada çıtlanan çiğdemin, beyaz leblebi, gazoz, Koko ve Frigonun tadını damağınızda hissedeceksiniz.

Gönül dostu sanatçılarımız Ressam, Yazar Aktör, Yaman Tüzcet’in Avustralya’dan, Oyuncu Yavuz Karakaş’ın, Sinema Yazarı Vadullah Taş’ın, Yönetmen Sami Güçlü’nün, Yazar Alişan Birlik’in ve Gazeteci Yazar Senarist Tülay Bilginer Kopkiman’ın İstanbul’dan gelerek, bölgemizde yaşayan, Oyuncu Selma Sonat, Oktay Gürsel, Kuzey Vargın, Işık Aras, Orsel Sonat, , Selçun Sonat, Temel Irmak, Yönetmen Aykut Düz, Tarık Günlü, Ümit Elçi, Işık Direktörü Turçin Solok, Sinemacı Turgut Çağlar ve Kameraman Umur Özlüer ile buluşacağı bu etkinlik sırasında Türk Sinemasında 50. Yılını dolduran arkadaşlarımız “Emeğe Saygı Ödülü” ile onurlandırılacaklar.

marmari 3Etkinlik sırasında Yılmaz Atadeniz Yönetmenliğinde hazırlanan Türk Sinemasının 100. Yılında Muhsin Ertuğrul Belgesel Filmi ve etkinliğe katılan yönetmenlerin filmleri Marmaris Blue Port Marmaris Sinemalarında her gün Saat 10.00 – 12.00 seansında gösterilecektir.

Yazar Alişan Birlik, Arkeografik Kolaj Sanatçısı Yazar Raşit Öztürk, Ressam, Yazar Aktör Yaman Tüzcet ve Gazeteci Yazar, Senarist Tülay Bilginer‘le tanışma, sohbet etme ve imzalı bir kitabına sahip olabilme olanağını sunan bu etkinliğin 14 – 16 Kasım 2014 tarihleri arasındaki detaylı programı ekte olup “Şimdi Sinema Zamanıdır” diyen herkes davetlimizdir.

PROGRAM

marmaris programı

Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği
Bilgi için: 0532 3148838

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir