3. Fantasturka 19/21 Aralık’ta Ankara’da

1926925_761421200613201_2825311590095960090_n
Ülkemizdeki festivaller arasında en aykırı yeri hak eden Fantasturka İstanbul’un ardından Ankara’ya taşındı.

Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından düzenlenen 3. Fantasturka ‘Türk İşi Fantastik Filmler Festivali’ dün akşam Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu. Fantastik ve avantür sinemamıza saygı duruşu niteliğindeki festival, bu türün ilgilisi sinemasever için bulunmaz bir fırsat.

Sinemamızın 100. yılının son film festivali olan Fantasturka, 12-14 Aralık arasındaki İstanbul ayağına, Yavuz Yalınkılıç’ın yönettiği 1970 yapımı Ölüler Konuşmaz Ki filminin gösterimiyle başlamıştı. Festivalin Ankara ayağı ise dün akşam başladı. Mesut Kara’nın yönettiği 2006 yapımı Fantastiğin Sineması adlı belgesel ile açılışı yapılan Ankara ayağı 21 Aralık Pazar günü sona erecek. Fantastiğin Sineması’nda, fantastik sinemanın yönetmenleri ve oyuncularla yapılan söyleşiler üzerinden Türk Sineması’nın fantastik tarihi ortaya konuyor.

Film gösterimlerinin yanı sıra ‘Türk İşi Robot Yapım Atölyesi’, ‘Kahramanlar Aramızda’ adı ile orijinal film afişleri ve lobi kartları sergisi gerçekleştirilecek. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki tüm festival etkinlikleri ücretsiz olacak. Festivalin danışma kurulunda sinema yazarı Ege Görgün, Utku Uluer, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaya Özkaracalar ile Fanatik Film ve Horizontal Yayınları’nın kurucusu Nejdet Arkın yer alıyor. Danışma kurulu üyeleri, film gösterimlerinden önce festival katılımcılarına filmler ile ilgili detaylı bilgi verecek ve o dönem ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir