Metin Oktay – Taçsız Kral (1965)

Bu hafta seçtiğimiz film Galatasaray ve Milli takımın efsane ismi Metin Oktay‘ın oynadığı 1965 yılı yapımı Taçsız Kral filmi. Filmin yönetmeni Atıf Yılmaz yapımcısı Ertem Eğilmez  Ses dergisine verdiği demeçte. Taçsız Kral filminin, Metin Oktay’ın hayat hikâyesi olup olmadığı konusunda çok net değildir ancak film Metin Oktay‘la özdeşleşir ki lakabı da budur zaten (Pele de aynı lakaba sahiptir o yıllarda).

metin_oktay_Film Taçsız Kral metin_oktay_Film1

Ertem Eğilmez verdiği demeçte filmn konusu ve Metin Oktay ilişkisi sorulduğunda; “Tam değil. Olaylar.. Metin Oktay’ın gerçek hayatına benzeyebilir. Hatta, belki de herhangi bir futbolcunun hayatına uydurulabilir. İsim yapmış klas bir futbolcunun kadınlar arasında geçirdiği bir dönem vardır. Bu dönem her futbolcunun hayatının rengidir.” demiştir. İlginçtir filmin jeneriğinde de Ertem Eğilmez değil Arslan Barutçuoğlu yazmaktadır.

Taçsız Kral

Taçsız_kralYönetmen:  Atıf Yılmaz
Senaryo: Safa Önal
Operatör: Mahmut Demir
Yapım: Arzu Film / Ertem Eğilmez

Oyuncular:
Metin Oktay,
Gönül Yazar, Ajda Pekkan,
Ayten Kaçmaz (Gökçer),
Erol Taş, Hülya Demir,
Küçük Yıldız: Can Tengizman


Konu:  


1952 yılında 
Damlacık Spor, Yün Mensucat ve 1954’te İzmir’deki son kulübü İzmirspor.
1955. Galatasaray. Başarı dolu yıllar; Gol krallıkları; ‘Ağları Yırtan Gol’ (10 Haziran 1959); Şöhret; 1961 yılında Bir yıl Palermo kulübünde futbol ve Tekrar Galatasaray. 1968-69 sezonu sonunda, 23 Ağustos 1969 tarihinde İnönü Stadyumu’nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan jübile maçıyla futbolculuk kariyerini noktaladı… Filmde onun spor yaşamının 1965’e kadar ki kısmı anlatılıyor…

taszkralavi002492119

One thought on “Metin Oktay – Taçsız Kral (1965)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir