Gölge e-Dergi Sayı 88 yayınlandı

10885464_10153018811472728_4230835574574811191_nGölge e-Dergi, kolektif hazırlanan isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak ettiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. Yeni bir yılın başlangıcında 88. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde…
Derginin bağlantısını (pdf okuyabilmek ve internet üzerinden okuyabilmek için) vermeden önce 88. sayının içeriğinden de bahsetmeli…
Bu sayının kapağı Varol Gökdamar’dan geldi.
Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Ramazan Türkmen’in yazıp çizdiği: “Bir Devlet Adamı: Kanuni Sultan Süleyman”. Nazım Hikmet’in “Dünyanın En Tuhaf Mahluku” adlı şiirinin çizgi romana taşınması, çizen: Özgür Serdar Altınoğlu. Varol Gökdamar’ın yazıp çizdiği “Kagan”, 9. Bölümüyle bu sayıda. Emin Mamedli’nin yazdığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği “Harry Kane” de yeni macerasıyla bu sayıda yerini aldı.
Bu sayıda ayrıca, Lee Bermejo’nun çizmiş olduğu “Batman: Noel” adlı çizgi romanın ve Ramazan Türkmen’in yazıp çizdiği “Kahramanlar” adlı çizgi romanın ön okumasına yer verildi.
Bu sayının öyküleri ve illüstrasyonları; Türker Beşe’den: “Gonca Güle Düşen Gözyaşı”, illüstrasyonu Cihan Oğuz Demirci’den. Cevher Veli Karakoç’tan: “Evrendeki Son İnsan”, illüstrasyonu: Cihan Oğuz Demirci’den. Kıvılcım Arduç’tan: “Günahların Bekçisi 7-Geçmişin İzleri”, illüstrasyonu: Hüseyin Esen’den. Bahadırhan Dinçaslan’dan “Akdon V-İele”, illüstrasyonu: Mehmet Kaan Sevinç’ten. Uğur Demirkaya’dan bir başka öykü: “Otel-Bölüm 1:Oda 814”, illüstrasyonu: Hüseyin Esen’den.
Bu sayıda Korku Köşesi”inde yer alanlar; “Dehşetler Albümü”nde bu hafta At Binen Cin adlı inanışa yer verildi. Mehmet Berk Yaltırık’tan “Şahmaran’dan Olma” adlı korku öyküsünü ve bu sayıyla birlikte “Karanlık Şehir” adlı korku şiirini okuyacaksınız. İllüstrasyonlar Mehmet Kaan Sevinç’ten.
Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Gölge Şair’imiz Yusuf Gürkan, “Elessar’dan Arta Kalanlar” başlıklı şiiriyle
Haber içerikleri ve incelemeler de bu sayıda da sizleri beklemekte;
Suat Gönülay abimiz, bu sayıda bizlere efsane karakteri “Vakur Barut”un ortaya çıkışından ve öyküsünden bahsetti. Nedensiz değil, malum facebook’ta dikkatinizi çekmiştir “Kahramanlar Kapışması” adı altında çizerler birbirlerine kendi Vakur Barut illüstrasyonlarıyla meydan okumakta. Bu mevzunun haberini de projenin ortaya çıkışıyla alakalı olarak Devrim Kunter kaleme aldı.
Ramazan Türkmen dergi namına şahane bir röportaja imza atarak usta çizerlerimizden Orhan Dündar ile sohbetini derginin sayfaları arasına taşıdı. Bitmedi! Ahmet Yüksel’in Türk çizgi romanının üstatlarından Yücel Köksal ile yaptığı röportaj da bu sayıda yer aldı! Bu şahane röportajların fotoğrafları da Mustafa Cambaz’dan.
Splash Hero adlı 2015 takvimi duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da sorun değil, derginin sayfaları arasında alakalı haberimizi okuyabilirsiniz.
Çizgi roman kahramanları incelemeleriyle Gölge e-Dergi’nin her sayısında yer alan Tunç Pekmen, bu sayıda: “Orijinal İlk Gatchaman Takımı: Dejavu Serisi 1-Battle of Planets Adlı Kaos” konulu incelemesiyle yer aldı.
Utku Uluer, Gölge e-Dergi’nin de basın sponsorları arasında bulunduğu: “3. Fantasturka-Fantastik Türk İşi Filmler Festivali”ni anlattığı yazıda festivalin danışma kurulunda olması hasebi ile yaptığı söyleşileri ve izlenimleri bizlere aktardı.
Bu sayının arka kapağını Gülhan Sevinç çizdi.

Dergi arşivimize ulaşmak için: http://issuu.com/golgedergi
Bize; [email protected] adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.
İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü: Mehmet Berk Yaltırık
tumblr_static_golgeedergi_logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir