Sahte Kemal Sunal & Türkan Şoray film afişi

Üstad Giovanni Scognamilla’nın bir sözü vardır: “Asıl Fantastik olan Yeşilçam’ın kendisidir”…

Bazen öyle detaylar, öyle kurnazlıklar ve öyle yaklaşımlar buluyoruz ki yorum yapmak bile imkansız hale gelebiliyor. Bu sefer yakaladığımız ise bir yapımcı veya işletmeci kurnazlığı. Hikayemiz bir sahte Kemal Sunal & Türkan Şoray film afişi üzerine

Sahte Kemal Sunal & Türkan Şoray Afişi

Ediz Hun ve Türkan Şoray‘ın başrolünü oynadığı Güllü Geliyor Güllü (1973) filmini çoğunuz hatırlarsınız. Bir Yeşilçam komedi klasiği olan filmde Türkan Şoray delikanlı bir karadeniz kızını canlandırır, eli de ağır olan Güllü ile gazino sahibi kabadayı Taka Nuri‘yi canlandıran Ediz Hun arasındaki kan davasını ve maceraları konu alır. Filmde yan rollerde pek çok oyuncuda yer alır ancak bu karakter oyuncuları yanında Kemal Sunal‘ın rolü çok azdır, bir kiralık katili canlandıran Kemal Sunal‘ı 2-3 dakika görürüz filmde. Ancak kurnaz yapımcılar mı sinemacılar mı kim bilmiyoruz ama filme bir karadeniz türküsünden alıntı yaparak “Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım” yeni bir isim uydurmuşlar ve başrole de Kemal Sunal ile Türkan Şoray’ı yerleştirmişler (yan tarafta söz konusu afişi görebilirsiniz).

Filmde bol bol çalan karadeniz havasının bu türkünün enstrumental hali (Metin Bükey’in) olduğunu düşünüyoruz.

Tahminimiz Kemal Sunal‘ın patladığı dönemde yapıldığı üzerine çünkü afişteki Kemal Sunal ile filmdeki Kemal Sunal arasında da fark var. Afişe baktığımızda kadroda eksik yok ancak başrol oyuncusu Ediz Hun‘un ismi küçük yazılmış ve tepede Kemal Sunal‘ın ismi var. Bu afişin 2000li yıllarda yapılmış olma ihtimali de var, ancak tahminimiz filmin 70lerin sonunda bu şekilde gösterildiği.

Filmde Kemal Sunal‘ın jenerikte Kemal Sunalp olarak yer aldığı kısımlar ise sırasıyla şöyle; Jenerikteki ismi, kiralık katilin işi alması, nişan alışı ve Selçuk Uluergüven ile birlikte Sadettin Erbil‘in canlandırdığı Sürmeneliye hesap vermesi:

gullu geliyor gullu kemal sunal jenerik
gullu geliyor gullu kemal sunal 1
gullu geliyor gullu kemal sunal 3
gullu geliyor gullu kemal sunal 4

Burada da filmin orijinal afişi, görüldüğü gibi Kemal Sunal’ın (veya Kemal Sunalp) ismi yer almıyor:

Gullu-Geliyor-Gullu-1973-poster-afis

Uydurma afişin isminin geldiği türkü ise şu:

Öte yandan pek çok sitede bu filmi ayrı bir film olarak ele almış ve de başrole Kemal Sunal‘ın ismini almışlar.

tabancamin sapi 22 Ediz Hun ve Türkan Şoray'ın başrolünü oynadığı Güllü Geliyor Güllü (1973) filminin piyasada satılan Sahte afişi

Sahte Kemal Sunal & Türkan Şoray Afişi

Derleyen: Utku Uluer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir